110 годишнината на българската бойна авиация, 110 години Военна Академия

...
110 годишнината на българската бойна авиация, 110 години Военна Академия
Коментари Харесай

Бенковци и Вазовци участваха в среща на поколенията

110 годишнината на българската бойна авиация, 110 години Военна Академия „ Г. С. Раковски “ и 25 години фондация „ Български Военновъздушни сили “ събра в навечерието на 16 октомври представители на няколко генерации, свързали живота си с авиацията.

Курсанти, преподаватели и ветерани от ВВВУ „ Георги Бенковски “ и випускници от СУ „ Иван Вазов “ се включиха в разнообразните събития по време на срещата „ Подкрепа на младежкия, професионалния и научния авиационен и галактически порив “.



Групата ни посети Националния Военноисторически музей и макар късото време съумя да се запознае с главната експозиция и несъмнено, тази която отразява богатата история на българската бойна авиация.

Курсантите сержанти Васил Дошков и Живко Хинов – специализация „ Летец-пилот “, показаха ВВВУ „ Г. Бенковски “ с размишления по тематиката „ 110 аргументи да стана боен водач “ по време на срещата на поколенията!

Вълнуващи срещи, нови запознанства, самата атмосфера подбудена от празника на Военновъздушни сили, ситуацията в аристократичите здания на Военна академия, отличната организация, повлияха върху приповдигнатото въодушевление на всички.

Приятелите ни от новаторското СУ „ Ив. Вазов “ навлизат сполучливо в авиационната среда и ще отразят усещанията си от пътуването в учебния вестник. А се оказа, че и класната на 12 а – госпожа Нина Тотева се е занимавала с парашутизъм в младежките години.

В срещата на поколенията се включи и началникът на ВВВУ бригаден военачалник Юлиян Радойски.

С признателност за поканата и организацията на програмния комитет в лицето на генерал-майор Тодор Дочев – шеф на ВА „ Г.С.Раковски “, генерал-майор Димитър Петров – пълководец на Военновъздушни сили, бригаден военачалник о.р. Спас Спасов – ръководител на фондация „ Български Военновъздушни сили “, полковник проф. доктор Емил Енев – декан на факултет „ Командно-щабен “, полковник доцент доктор Росен Димитров – шеф на катедра „ Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана “.

Благодарим и за сърдечния банкет в НВИМ с шеф доцент доктор Соня Пенкова.

Фото: лейт. Ралица Иванова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР