110 години от създаването на Военната академия Г. С. Раковски“

...
110 години от създаването на Военната академия Г. С. Раковски“
Коментари Харесай

Най-старото висше военно училище в страната чества патронен празник

110 години от основаването на Военната академия " Г. С. Раковски “ бяха маркирани тържествено на 14 април. Военната академия е главната просветителна институция в страната ни в областта на сигурността и защитата, гражданско-военните връзки, военното изкуство и оперативната съгласуемост със съюзническите армии от НАТО.

" Военната академия към този момент 110 години сполучливо извършва своята задача – да приготвя висококвалифицирани фрагменти за Въоръжените сили на Република България и водачи в обществото “. Това сподели заместник-министърът на защитата Александър Петков в приветствието си на тържественото честване на годишнината. " Академията се приспособява сполучливо към актуалните провокации в сигурността и защитата и дава отговор на настоящите потребности на Българската войска и страна. Тя сполучливо осъществя една от основните цели в политиката на Министерството на защитата във връзка с военното обучение: да бъде тясно обвързвано със актуалните действителности, практики и потребности “, сподели още заместник-министър Александър Петков.

" Днес честваме 110-ата годишна на най-старото висше военно учебно заведение в страната. Решението за основаването на Академията е взето в комплицирано време на изключително значими социално-икономически и военно-политически промени в България, на Балканите и в света, на идни и предстоящи широкомащабни военни спорове в района и в Европа “. Това съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев пред участниците в тържественото отбелязване на празника.

" Ценим напъните на персоналния състав за основаване на съответна теоретична интерпретация на провокациите пред сигурността и дейната им активност по създаването на нови просветителни стратегии в професионално направление " Военно дело “, които следва да бъдат въведени още от образователната 2022 - 2023 година “, заключи генерал-лейтенант Илиев. Той акцентира значимостта на това теорията да е в крайник с практиката, да е в цялостно сходство със съюзните стандарти, да е в унисон с признатите в хода на Стратегическия обзор на защитата концепции, и със стратегическите документи в НАТО и Европейски Съюз.

" Водеща е ролята на Академията в процеса на асимилиране на стандарти и процедури за присъединяване в щабовете на НАТО и интернационалните задачи и интервенции “, сподели в словото си генерал-майор Тодор Дочев, шеф на Военната академия. Той поздрави преподавателите и персоналния състав на Академията по случай годишнината и означи, че високото качество на образованието във висшето образователно заведение е обезпечено с помощта на нейните фрагменти и преподаватели.

Пред паметника на патрона на Военната академия Георги Раковски бяха поднесени венци и цветя. Връчени бяха награди от името на министъра на защитата и началника на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР