11 водолази на ВМС и 11 на „Гражданска защита“ издирваха

...
11 водолази на ВМС и 11 на „Гражданска защита“ издирваха
Коментари Харесай

18 водолази издирваха второто момче край вълнолома във Варна

11 водолази на Военноморски сили и 11 на „Гражданска защита“ издирваха второто момче, паднало на 15 август от вълнолома във Варна. Тялото на 14-годишния Диян беше открито в петък след 9 часа, заклещено измежду бетонните тетраподи на оборудването. За първи път от три дни насам времето беше положително, нямаше огромно неспокойствие и морето беше ясно, разяснява за „Труд“ шефът на ИА“Морска администрация“във Варна кап.д.п. Валентин Енчев.

 picture-935_640x480

Сутрешната интервенция е почнала с обход на морскоспасителния катер „Вяра“, само че по-късно се наложило още веднъж втурване на водолазите. В четвъртък по същото време беше намерено тялото на 12-годишния Мариян. Двете момчета бяха пометени от голяма 3 вълна, до момента в който се разхождат на най-ниското ходило на вълнолома малко преди 18 часа на празника на Варна. Те са били завлечени и от мъртвото течение в морето, а тежкият случай се разигра пред шокираните останали четирима от компанията, които незабавно потърсили помощ.

В издирването на жертвите се включиха няколко институции -специализирани екипи от Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията, избавителният катер“Вяра“ на Морско-спасителния център, катери на „Морска администрация, водолази и екипи на Военноморските сили и Министерство на вътрешните работи.В интервенцията пострада един от водолазите.

Районна прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане по чл.127 ал.1 от Наказателен кодекс за склоняване на самоубийство, като работна подготовка.

Не знам по какъв начин може да се забрани достъпът до рисковите сектори на оборудването. Идентичен е казусът с мостика в Балчик, където сме сложили огромни забранителни табели на български, британски и румънски език и все пак е цялостно с хора по него, сподели кап.Енчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР