11 външни министри от Европейския съюз разговаряха днес как да

...
11 външни министри от Европейския съюз разговаряха днес как да
Коментари Харесай

11 външни министри от ЕС: Свободното движение трябва да бъде поетапно възстановено

11 външни министри от Европейския съюз разговаряха през днешния ден по какъв начин да бъде поетапно възобновено свободното придвижване на хора, само че откакто са взети всички ограничения за тяхното здраве и сигурност.

Първите дипломати на Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Малта, Португалия, Словения и Хърватия разискаха през днешния ден посредством видеоконферентна връзка обстановката в своите страни и се схванаха да работят за общоевропейски метод при последователното отваряне на границите, без обаче да се прави компромис със здравето на хората.

„ От особена значимост е и да имаме общоевропейски здравни ограничения и правила, които да бъдат прилагани при пътуванията в Европейски Съюз “, съобщи Екатерина Захариева по време на видеоконферентен диалог с 10 свои сътрудници външни министри от Европейски Съюз. Това включва и единни медицински протоколи при посрещането на задграничните туристи, защото в случай че всяка страна вкара свои практики по границите, жителите ще бъдат затруднени. В момента здравните управляващи в разнообразни страни ползват разнообразни способи за надзор на пасажерите – мерене на температурата, слагане под карантина, PCR проби, скрининг на инцидентен принцип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР