11 трика да запазите топлината у дома през зимата!Топлината през

...
11 трика да запазите топлината у дома през зимата!Топлината през
Коментари Харесай

11 трика как да запазите топлината в дома си и да спестите някой лев от сметки

11 трика да запазите топлината вкъщи през зимата!

Топлината през зимата изисква да бъдат спазени избрани правила. За да се постигнете удобна температура в стаята, всеки от вас би трябвало да стане надали не специалист в региона на енергийната успеваемост.

Предлагаме ви 11 трика, които ще ви оказват помощ да се запазите дома си топъл.

 

Как да бъдете по-икономични във връзка с отоплението през зимата?

Част от топлината, която се отделя от радиаторите, се губи от студения въздух, проникващ през стените. Покрийте с фолио стената, тъй че да не надвишава изключително доста размера на радиатора. Този трик прибавя 2-3 градуса на температурата в стаята.



Ако не сте сменили остарялата дървена дограма, се пробвайте оптимално да я херметизирате. Поставете към рамките пяна и покрийте с хартиени ленти, а фугите сред стъклото и рамката запълнете със силикон.



Често актуалната дограма пропуща леден въздух. Проверете дали вашият прозорец е поправен вярно в зимен режим – нормално хората, които инсталират вашата дограма, я настройват за лятото. Също по този начин, обърнете внимание на уплътнението. Ако не е положително, го заменете. Тези ограничения ще ви спестят в допълнение 1-2 градуса.



Ето такива котки не разрешават на студения въздух да проникне в стаята.



След като сте употребявали фурната, оставете вратата й отворена, с цел да може топлината да се популяризира из целия апартамент.



Ако стаята е доста студена, си направете този екологичен радиатор: не употребява ток и излъчва задоволително топлота, с цел да се затопли цялото помещение!



В ярки слънчеви дни разтворете завесите, с цел да позволите да влязат оптимално светлината и топлината. Но незабавно откакто слънцето залезе, прозорците стопират топлината и спомагат за охлаждането на жилището. Използвайте пердета от по-плътна материя в тъмни цветове, с цел да стопират по-ефективно студения въздух.



През зимата дръжте надалеч обемистите мебели от радиаторите, с цел да не стопират разпространяването на топлината. Между другото, можете да сложете шкафове на по-студените стени.



Килимите повишават с до 1 градус температурата в стаята.



След гореща вана или душ, оставете вратата на банята отворена.



Жителите на по-горните етажи е целесъобразно да покрият отчасти вентилацията, с цел да запазят до 0,5-1 градуса от температурата в помещението.



И най-сетне: в действителност най-топъл е домът, в който атмосферата е наситена с добрина и обич, където хората са постоянно подготвени да се стоплят един различен с думи или прегръдка!

Не забравяйте да споделите тази потребна информация с приятелите си. Те ще са ви признателни.

 zajenata.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР