11 септември предизвика огромно земетресение в душите на Америка и

...
11 септември предизвика огромно земетресение в душите на Америка и
Коментари Харесай

Енчо Господинов: Всички сме на Титаник, без значение в коя класа

" 11 септември провокира голямо земетресение в душите на Америка и на американците. Спомням си в елементи цялата заран на този ден преди 21 години. Слънчева заран, сякаш умерено, а човек усеща, че нещо е станало. Полицаят пред постройката, където беше офисът на моя екип, сподели бързо да се евакуираме, тъй като стана нещо доста неприятно. Когато влязох в офиса, секретарката беше доста изплашена, тв приемникът беше включен и CNN към този момент предаваше всичко, каквото се случва. Никога няма да не помни страховития полет на хора, които в отчаянието си скачаха от високите етажи на двата небостъргача ".

Това показа пред БНР журналистът и посланик Енчо Господинов, който през 2001 година е в Ню Йорк, където работи в Организация на обединените нации като представител на Международния червен кръст.

" В епохата на електронните медии публицистиката и дипломацията се трансформираха коренно. Всичко стартира доста бързо да тече и част от публицистите нямат време да осмислят това, което виждат. Очите бързо виждат картината, мозъкът мъчно може да я проучва незабавно ", разяснява журналистът и посланик.

Според Господинов на 11 септември 2022 година " светът е рисков и доста наподобява на джунгла поради ерозията на интернационалното право ":

" Имам възприятие, че всички сме на " Титаник ", без значение в коя класа - първа, втора или трета, и освен капитанът вижда айсберга, който е напълно наоколо.... Наблюдаваме свят, в който правото на силата взе връх над силата на правото. Силоваците в политика, а и по нашите пътища, дърпат конците и това е доста рисков миг в човешката история ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР