11 септември 2001 г. - болезнена дата в съвременната световна

...
11 септември 2001 г. - болезнена дата в съвременната световна
Коментари Харесай

Светлината, която изгубихме - роман за любовта

11 септември 2001 година - мъчителна дата в актуалната международна история. В тази трагична вторник заран по време на атентатите в Съединени американски щати умират близо 3000 индивида, а животът на хиляди фамилии по цялото земно кълбо се трансформира вечно. Историята на героите в романа " Светлината, която изгубихме " на американската писателка Джил Сантополо е белязана точно от тези ужасяващи събития.

Луси и Гейбриъл се срещат за първи път инцидентно по време на Шекспиров семинар в Колумбийския университет в този съдбоносен септемврийски вторник. И двамата са млади, животът е пред тях и е изпълнен с безкрайни благоприятни условия и шарени фантазии. Терористичните офанзиви обаче оставят дълбока диря в душата на Луси и Гейб, които се изправят пред сложната задача да търсят смисъл в новия, изменен и като че ли по-мрачен свят. Тяхното странствуване продължава цели 13 години и ги води на разнообразни континенти, само че по този начин и не съумява да ги раздели.

" Светлината, която изгубихме " е човешка история - разказ за любовта, саможертвата, ревността, предателствотo, прошката и вярата, която всеки от нас таи надълбоко в себе си.

Джил Сантополо приключва " Английска литература " в Колумбийския университет и пази магистратура по " Писане за деца " във Vermont College of Fine Arts, както и " Право на интелектуалната благосъстоятелност " в Нюйоркския университет. Още на 3-годишна възраст Сантополо написва и илюстрира първия си роман. Днес тя е създател на голям брой книги за деца и е отпред на Philomel Books - импринт на Penguin Young Readers Group. Времето, в което не написа или редактира, Сантополо посвещава на академичната си кариера - била е учител в няколко образователни заведения и е съдействала за създаването на сертифицирана образователна стратегия по " Писане за деца " в McDaniel College в Мериленд, Съединени американски щати. " Светлината, която изгубихме " е първата й книга за възрастни. Тя провокира ефектен интерес още преди излизането си, а правата за издаването й към този момент са продадени в 30 страни. У нас романът на Джил Сантополо е в превод от британски език на Анелия Янева. Корицата на българското издание е на Фиделия Косева.

 Снимка 304584

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР