11 ранени, когато училищен автобус, превозващ лагерници на YMCA, катастрофира в Айдахо

...
Училищен автобус, превозващ лагеруващи тийнейджъри, се преобърна на криволичеща магистрала
Коментари Харесай

Училищен автобус, превозващ лагеруващи тийнейджъри, се преобърна на криволичеща магистрала в Айдахо в петък следобед, ранявайки 11 души, съобщи щатската полиция на Айдахо.

Седем от ранените са с критични наранявания, а четирима са с некритични наранявания, според съобщение за новини на ISP. Службата на съдебния лекар на окръг Бойзи не е получила никакви съобщения за смъртни случаи към 17:45 ч., каза следователят на съдебния лекар Ноа Уебстър.

Автобусът превозваше около 30 къмпингуващи и персонал обратно в Бойзи от лагера на YMCA на Treasure Valley на язовир Horsethief. Всички тийнейджъри в автобуса са били на възраст между 13 и 18 години, според ISP. Всички те са били откарани в болници в района, за да бъдат прегледани, каза интернет доставчикът.

Офисът на шерифа на окръг Вали каза, че са били уведомени за катастрофата около 15:00 часа и няколко правоохранителни и спешни медицински служби са реагирали.< /p>

Св. Здравната система на Luke се грижи за множество пациенти в своите болници в Бойзи и Меридиан и „работи за събиране на семействата“, каза говорителят Тейлър Рийвс Маршнер.

Президентът и главен изпълнителен директор на YMCA на Treasure Valley Дейвид Дуро каза по-късно в петък, че е Беше много труден следобед, но всички къмпингуващи, както в автобуса, който катастрофира, така и в автобуса, който беше зад него, успяха да се върнат в района на Бойзи. Нощният лагер от неделя срещу петък току-що беше приключил и той каза, че возенето на автобуса обикновено е страхотна част от преживяването за къмпингуващите.

„Това е едно от онези преживявания, на които всяко дете трябва да може да се наслади безопасно и Не знам какво се случи“, каза той. „Всичко, което ни казаха, е, че се разследва.“

Лагерът YMCA, където децата могат да се занимават с кану, стрелба с лък, гребане с цип и други дейности на открито, беше открит през 2010 г. и е на около 35 мили северно от мястото на катастрофата. Популярният лагер провежда няколко сесии през лятото за деца между 2-ри и 11-ти клас, а YMCA често пуска няколко автобуса, пълни с деца до и от всяка сесия.

Още една сесия трябва да започне в неделя. Дуро каза, че служителите сега определят дали да го проведат по график. Той каза, че семействата винаги имат възможност да закарат децата си на лагер, вместо да вземат автобуса.

„За първи път имаме нещо подобно и се надяваме, че е за последен път“, каза той за катастрофата, добавяйки, че ще изчакат всички доклади, за да прегледат и да видят какво може да се направи, за да направят пътуването по-безопасно.

YMCA сключва договор с Caldwell Transportation, за да отведе децата с училищни автобуси до и от лагер, каза той, добавяйки, че компанията транспортира и много ученици до училища в района през цялата учебна година. Никой не отговори на телефона в офиса на компанията в Бойзи в петък вечерта.

Катастрофата блокира двете платна на магистрала 55 за часове. Двулентовият път е един от двата основни маршрута на щата в посока север-юг и често е пълен с пътешественици през уикенда, насочени от района на Бойзи към ваканционната дестинация МакКол и популярните къмпинги в района.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР