11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет са

...
11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет са
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС оглави почти всички комисии в СОС

11 от общо 13 комисии в Столичния общински съвет са с ръководители от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и две - от Вътрешна македонска революционна организация и “Атака ”. Това взеха решение общинските съветници по времето на своето съвещание през днешния ден.

Силвия Христова от ГЕРБ продължава да оглавява архитектурната комисия.

Лорита Радева  беше избрана отново да управлява екокомисията. Финансовата комисия е с нов началник и това е юристът и учител в Софийския университет  Георги Георгиев  от ГЕРБ. Здравната комисия също ще бъде с нов ръководител - това е  доктор Антон Койчев . Досегашният й председател  доктор Веселин Милев  вече ще управлява тази за връзките с жителите, а  Ботьо Ботев  ще управлява комисията по локално самоуправление.

Начело на комисията по обучение и просвета остава председателката на групата на ГЕРБ в СОС  Малина Едрева , тази по стопанска система ще ръководи  Николай Стойнев  от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура  Прошко Прошков .

Досегашният ръководител на комисията по транспорт  Екатерина Йорданова  вече ще дава отговор за комисията по европейски стратегии, а спорта ще управлява  Таня Георгиева .

Новосформираната група в СОС “Патриоти за София ”, в която влизат четирима съветници от Вътрешна македонска революционна организация и един от “Атака ” получава управлението на две комисии.

Карлос Контрера  от Вътрешна македонска революционна организация ще управлява тази по превоз и туризъм, а  Борислав Иванов  от “Атака ” - комисията по публичен ред.

По-рано  Иванов  беше определен и за зам.-председател на СОС. До 31 декември пък работна група би трябвало да предложи план за нов устав за работа на СОС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР