11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет

...
11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

11 избрали Лозан Панов за председател на ВКС искат да си ходи


11 от членовете на предходния състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), избрали Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС), желаеха оставката му, оповестява “Правен свят ”, съобщи БГНЕС.

Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, доктор Незабравка Стоева, Даниела Костова, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Румен Боев и Розалин Трендафилов са изпратили публично такова искане до Пленума на Висш съдебен съвет, през представляващия кадровия орган Боян Магдалинчев, с което „ Правен свят “ разполага. По-късно и Юлиана Колева се причислява към апела на сътрудниците й с настрана писмо до Висш съдебен съвет.

В настояването си някогашните кадровици ясно показват, че съжаляват за този избор и декларират, че с гласовете си в поддръжка на Панов са позволили „ тежка неточност “. Те обосновават настояването си и с последния голям скандал, който ръководителят на Върховен касационен съд позволи със снимането на клипа в Съдебната палата с голите момиче и въоръжените гангстери.

„ Не имало в историята на Третата българска страна ръководител на Върховен касационен съд, който да допусне сходна подигравка със признака на правосъдната власт в страната. Оттук нататък за нас остава единствено моралният акт да желаяме оставката на Лозан Панов. Отправяме апел към господин Лозан Панов да прояви воля, храброст, геройство и да се реши на този персонален акт “, пишат някогашните членове на Висш съдебен съвет до Пленума.

Тогавашният кадровик Юлиана Колева е изпратила и в допълнение писмо до сегашния Висш съдебен съвет, с което изрича поддръжка към настояването на останалите 10 нейни сътрудници. “Почти съм сигурна, че господин Панов ще отмине и тази покана като следващ опит за ориентиране на внимание с негативен знак към личността му. Но въпреки всичко го апелирам да си отговори на няколко въпроса, преди да отхвърли априори концепцията за оставка. След няколкото години на поста ръководител на Върховен касационен съд употребява ли се с поддръжката на съдиите от Върховен касационен съд, какъв е неговият престиж измежду тях? В каква степен е извършил и извършва уговорките, поети в развитата пред Висш съдебен съвет идея при избора? Какъв е приносът му за общото подсилване на съдилищата и в частност на Върховен касационен съд? Вярвам, че подаването на оставка, като акт на свободна воля е директно обвързван с цялостната искреност пред самия себе си по тези и други сходни въпроси, т.е. с откровена равносметка на досегашния му мандат ”, написа Колева в допълнение към писмото на останалите 10 членове на Висш съдебен съвет, избрал Панов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР