11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет

...
11 от членовете на предходния състав на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Сочени за хора на Бойко в стария ВСС поведоха свои колеги с искане за оставка на Лозан Панов

11 от членовете на предходния състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), избрали Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС), желаеха оставката му, оповестява " Правен свят ".
Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, доктор Незабравка Стоева, Даниела Костова, Ясен Тодоров, Мария Кузманова, Румен Боев и Розалин Трендафилов са изпратили публично такова искане до Пленума на Висш съдебен съвет, през представляващия кадровия орган Боян Магдалинчев. По-късно и Юлиана Колева се причислява към апела на сътрудниците ѝ с настрана писмо до Висш съдебен съвет.
Припомняме, че Узунов беше предшественикът на Магдалинчев и нашумя с така наречен SMS спекулация - че Узунов е предизвестил Бойко Борисов персонално, тъй като Лозан Панов желае разискване във Висш съдебен съвет на аферата " Яневагейт ". Узунов извади разпечатка от служебния си телефон, с цел да потвърди, че няма такова нещо, само че не и от персоналния си телефон - а и не стана ясно какъв брой телефона има! Заради този случай Узунов се снабди с прякора " Човекът на Бойко ", откакто преди този момент Висш съдебен съвет направи изключителна смяна и измести Соня Найденова от поста на представляващ Съвета, а Бойко Борисов отхвърли това да е станало поради негов напън.
Ясен Тодоров е друго знаково име от предходния Висш съдебен съвет - също постоянно влизащ в спор с Лозан Панов. Тодоров също се замеси в SMS абсурда - детайлности си припомнете ТУК!
В настояването си против Панов в този момент някогашните кадровици ясно показват, че съжаляват за този избор и декларират, че с гласовете си в поддръжка на Панов са позволили " тежка неточност ". Те обосновават настояването си и със абсурда с музикалния клип в Съдебната палата, който се трансформира в подигравка с миризма на милиционерска режисура - научете ТУК за какво.
" Не имало в историята на Третата българска страна ръководител на Върховен касационен съд, който да допусне сходна подигравка със признака на правосъдната власт в страната. Оттук нататък за нас остава единствено моралният акт да желаяме оставката на Лозан Панов. Отправяме апел към господин Лозан Панов да прояви воля, храброст, геройство и да се реши на този персонален акт ", пишат някогашните членове на Висш съдебен съвет до Пленума.
Тогавашният кадровик Юлиана Колева е изпратила и в допълнение писмо до сегашния Висш съдебен съвет, с което изрича поддръжка към настояването на останалите 10 нейни сътрудници. " Почти съм сигурна, че господин Панов ще отмине и тази покана като следващ опит за ориентиране на внимание с негативен знак към личността му. Но въпреки всичко го апелирам да си отговори на няколко въпроса, преди да отхвърли априори концепцията за оставка. След няколкото години на поста ръководител на Върховен касационен съд употребява ли се с поддръжката на съдиите от Върховен касационен съд, какъв е неговият престиж измежду тях? В каква степен е извършил и извършва уговорките, поети в развитата пред Висш съдебен съвет идея при избора? Какъв е приносът му за общото подсилване на съдилищата и в частност на Върховен касационен съд? Вярвам, че подаването на оставка, като акт на свободна воля е директно обвързван с цялостната искреност пред самия себе си по тези и други сходни въпроси, т.е. с откровена равносметка на досегашния му мандат ", написа Колева в допълнение към писмото на останалите 10 членове на Висш съдебен съвет, избрал Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР