11 ноември 2019 г. - Денят на Свети Мина, бе

...
11 ноември 2019 г. - Денят на Свети Мина, бе
Коментари Харесай

Пребиха фелдшер във Варненско

11 ноември 2019 година - Денят на Свети Мина, бе засенчен с следващата експанзия против медицински експерт. По време на своето дежурство, при осъществяване на задача за пациентка от село Каменар, фелдшер Христомир Куманов от Центъра за незабавна здравна помощ - Варна бил атакуван с обиди и удари в главата, гърдите и рамото от сина на нуждаещата се от незабавна здравна помощ 56-годишната жена. Независимо от грубото посягане 49-годишният експерт, надмогвайки болката, обидата и страха, е прегледал пациентката и е направил нужните медицински операции.

Във връзка с случая е извикан дежурен екип на Второ районно управление (на МВР) на ОДМВР – Варна, а след това фелдшер Куманов е подал и тъжба. За случая е известен и дежурен чиновник в Министерството на здравеопазването.

Фелдшер Куманов показа пред нас, че е претърпял сходно нахлуване преди две години и макар, че обича специалността си и я практикува с обич към този момент 27 години, е решил да напусне работа.

"Някои пациенти имат единствено права, само че не и отговорности. Това не може да продължава! Бих могъл да бъда още потребен като фелдшер, само че не желая да се подлагам повече на унижения и стрес, душата ми е омерзена ", съобщи ден след случая фелдшер Куманов.

БАПЗГ с позиция във връзка жестокото ликвидиране на фелдшер в село Орешник

В тази връзка Българската асоциация на експертите по здравни грижи за следващ път осъжда този неприемлив акт на принуждение над експерт, до момента в който е изпълнявал своя цивилен и длъжностен дълг. Апелираме за приемливост и почитание от страна на пациентите и на цялото общество към лекарите и експертите по здравни грижи, които с висока професионална подготовка, отговорност и безрезервност оказват помощ на хора, нуждаещи се от здравна помощ, се показва в позицията на съсловната организация. Като съсловна организация, взаимно с Българския лекарски съюз, продължаваме да търсим корените на експанзията против медици, както и опциите за използване на превантивни ограничения за ограничение на вербалните и физическите похищения против експерти в бели престилки. За страдание мнозина от тях заплащат със здравето си в резултат на сходни актове на принуждение, а други - даже и с живота си.

Само преди месец фелдшер Димитър Факиров от Здравната работа на село Орешник, Община Тополовград, бе погубен от потърпевш пациент, потърсил незабавна здравна помощ. Докога?!

От всички нас - виновни институции, съсловни организации, пациенти и техни близки, медии, цялото общество - зависи да променим тази отрицателна наклонност, на която са подложени медицинските експерти, посветили живота си в името на здравето и живота на други хора. Нека покажем като общество, че сме мощни и ще създадем всичко по силите си, с цел да се съблюдават законите и човешкия морал!

Убитият фелдшер намушкан неведнъж, пожизнен затвор заплашва някогашния легионер Пачелиев

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР