11 на сто от постоянно пребиваващите у нас и имащи

...
11 на сто от постоянно пребиваващите у нас и имащи
Коментари Харесай

„Галъп Интернешънъл”: Контролираният вот може да донесе над 600 000 гласа

11 на 100 от непрекъснато пребиваващите у нас и имащи право на глас биха пуснали бюлетина против възнаграждение, различен тласък или по насила, демонстрират данните от национално представително изследване на „ Галъп Интернешънъл”. Изследването било финансирано от организацията.
Социолозите показват, че тези 11 % се равняват на над 600 000 души. Според създателите на проучването към тази численост могат да се прибавят и част от колебаещите се, които са общо 8 %.
„ Сред тези, които сигурно се чака да гласоподават на тези локални избори, процентът признаващи си също е над една десета. Въпрос на нечиста сделка е какъв брой в действителност са тези, които са склонни да дадат гласа си в следена посока, само че не си признават”, допълват от „ Галъп Интернешънъл”.
Най-голям е делът на евентуалните участници в следен избор измежду бедните и ниско образованите, като при ромите приказваме за 40 %. „ За поредна година се открива, че най-младите са и в най-голяма степен склонни на искреност по въпроса за подвластния избор. Това е и косвено отражение на демографската обстановка в страната, която се характеризира с все по-сериозна гетоизация измежду най-млади възрастови групи”, показват социолозите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР