11 министри от кабинета ще поискат оставката на премиера Тереза

...
11 министри от кабинета ще поискат оставката на премиера Тереза
Коментари Харесай

11 министри готвят преврат срещу Тереза Мей?

11 министри от кабинета ще изискат оставката на премиера Тереза Мей в понеделник, заяви политическият редактор на Съндей Таймс, представен от БГНЕС.

Според журналиста Дейвид Лидингтън, който сега е заместител на Мей, министърът на околната среда Майкъл Гоув и външният министър Джереми Хънт са измежду кандидатите да заемат длъжността краткотраен министър председател. Той също по този начин цитира неидентифициран министър, който е декларирал, че Тереза Май “ще си тръгне след 10 дни ”.

По-рано през месеца социологическо изследване на Politico-Hanbury сподели, че над половината от гласоподавателите в Обединеното кралство желаят Май да подаде оставка заради неуспеха си да обезпечи утвърждението на Народното събрание за съглашението по Брекзит, което тя е договорила с Брюксел. Мей съобщи пред депутатите от консервативната партия през декември, че ще напусне преди идващите общи избори, планувани за 2022 година

По-рано през седмицата австрийският канцлер Себастиан Курц предизвести, че възможна оставка на Тереза Май от поста министър председател на Англия ще усложни оптимално обстановката към Брекзит.

Снимка: Уикипедия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР