11 милиона млади дръвчета бяха засадени днес, на 11 ноември,

...
11 милиона млади дръвчета бяха засадени днес, на 11 ноември,
Коментари Харесай

11 милиона дръвчета бяха засадени днес в Турция

11 милиона млади дръвчета бяха засадени през днешния ден, на 11 ноември, в цяла Турция. Символичният старт на засаждането беше даден в 11 часа и 11 минути от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Инициативата „ Дъх за бъдещето “ цели да усъвършенства международния връх за засаждане на най-вече дървета за 1 час и беше следена от представители на книгата на върховете на Гинес. То също по този начин възвръща горите в потърпевши от горски пожари региони. Кампанията беше проведена от турското министерство на земеделието и горите в отговор на апела на екоактивист държавните институции да дефинират специфичен ден за залесяване.

До момента върхът се държи от акцията по всеобщото залесяване в индийския щат Утар Прадеш през август и в Етиопия през юли, когато в границите на един ден бяха посадени по 220 млн. дръвчета. Президентът Реджеп Тайип Ердоган и брачната половинка му Емине засадиха фиданки в столицата Анкара. 5 министри участваха в сходни събития в други области на страната, като с тях беше осъществена видеовръзка. Междувременно акцията по залесяване се организира във всички 81 области на Турция. Гражданите на страната можеха онлайн „ да осиновяват “ фиданки, които да бъдат засадени в тяхно име и досега бяха „ осиновени “ 13 млн. млади дървета, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР