11-месечно бебе почина в Разградската болница Свети Иван Рилски. Според

...
11-месечно бебе почина в Разградската болница Свети Иван Рилски. Според
Коментари Харесай

Проверяват причините за смъртта на 11-месечно бебе в Разградската болница

11-месечно бебе умря в Разградската болница " Свети Иван Рилски ". Според майката, повода за гибелта му е лекарска немарливост. От болничното заведение разясняват, че всичко допустимо е направено.Регионалната здравна ревизия прави инспекция, заяви Българска национална телевизия.
Детето било признато в Педиатричното поделение с пневмония. Не са му правени спомагателни проучвания, макар че майката предизвестила, че дребният Плавел е роден в 8-мия месец. По-късно е настанено в Инфекциозно поделение, където е умряло.
Все още не са излезли резултатите от аутопсията. Това поражда подозрения в майката, че има нещо неправилно в тази ситуация.
В. Труд цитират Йоана С, която във Фейсбук споделя историята на болестта и за гибелта на детето си.
" Не знам заради лекарска неточност или небрежност, само че е факт…Моля от сърце – дайте публичност на случая. Моето дете си отиде, на следващия ден може да е вашето “.
Според нейния роман дребният Павел вдигнал 39 градуса температура на 15 септември. Приели го в педиатрия с диагноза пневмония. На 21 почнали повръщане и разстройство.
" Докторката ни изписа от отделението без да му се направи фотография на дробчетата. Препрати ни в незабавно, откъдето да вземем направление за инфекциозно поделение, където умря след 3 дни “, написа още дамата.
По думите й в епикризата от инфекциозно поделение били изредени: двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна непълнота, мозъчен оток, анемия.
След 4 дни й дали нова епикриза със същите дати, като било допълнено и " Синдром на Рей ".
" Как и кой реши, че детето ми има някакви болести и синдром на Рей, в случай, че аутопсията към момента не е излязла дефинитивно. Ако ги е имало, за какво никой лекар не ми сподели ", пита майката.
Синдром на Рей:
Синдромът на Рей е рядко, само че рисково положение, което постоянно визира деца на възраст от 6-12 години. Синдромът предизвиква подуване на мозъка и увреждане на черния дроб. Свързан е с потреблението на аспирин. При него се следи увреждане на мозъка, черния дроб и гибел. Когато положението се разпознае рано и се предприеме ранно лекуване, множеството деца се възвръщат за няколко седмици без трайни увреждания в здравословен аспект. Симптомите на болестта се появяват по време на протичащо вирусно заболяване, най-често сезонен грип или варицела, при което детето е лекувано с аспирин. Обикновено признаците се развиват 3 до 7 дни след началото на вирусното заболяване. Проявяват се за няколко часа до ден-два.
От болничното заведение разясниха , че гибелта на детето най-вероятно е в резултат на настъпили от вируса затруднения, довели до увреждания на органите му.
 
Пълна вътрешна инспекция с пояснения от лекарите, които са прегледани и разисквани и от лекарската комисия в болничното заведение, е направил шефът на лечебното заведение доктор Гечо Жеков.
" За най-голямо страдание не можем да спасим детето, направено е всичко, което е можело ", сподели той.
По предварителна информация повода за гибелта на момченцето е полиорганна непълнота.
Пневмонията била вирусна. Били са вливани два антибиотика, само че те не влияели на вируса, а детето е било със слаб имунитет. До последно нямало индикации, че ще се стигне до съдбовния край, сочели още документите от извършеното лекуване.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР