11-месечният Павел е починал в разградската болница. Страшната вест сподели

...
11-месечният Павел е починал в разградската болница. Страшната вест сподели
Коментари Харесай

11-месечно бебе почина в разградската болница, там се извършва вътрешна проверка

11-месечният Павел е умрял в разградската болница. Страшната новина показа във фейсбук майката на момченцето Йоана Николова.

" Не знам заради лекарска неточност или небрежност ", написа Йоана.

Хронологията на злополучните събития съгласно нея е следната: На 15 септември детето вдигнало 39 градуса температура. След обзор в Спешно поделение, било признато дружно с майката в Педиатрия с пневмония.

На 21 септември Павел почнал да повръща и да има диария. Изписали го от отделението, без да му се направи фотография на дробовете. Следва нова отпратка в Спешното, този път за направление за Инфекциозно поделение. След три дни Павел умрял там.

В епикризата от Детско поделение написа, че няма съпътстващи болести, само че в епикризата от Заразно написа двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна непълнота, мозъчен оток, анемия, твърди майката.

След 4 дни тя получава нова епикриза от Заразно със същите дати, само че с допълнено съпътстващо заболяване - Синдром на Рей.

Йоана твърди, че никой от медиците не й е споделил за този синдром, а пък последната, изменена епикриза, излиза преди аутопсията на детето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР