11 медици от Спешна помощ в Пазарджик са с коронавирус.

...
11 медици от Спешна помощ в Пазарджик са с коронавирус.
Коментари Харесай

11 медици от Спешна помощ в Пазарджик с коронавирус

11 медици от Спешна помощ в Пазарджик са с ковид . Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в Пазарджик.

Министърът въпреки всичко похвали организацията в региона.

" Впечатлен съм от организацията в региона и общините. Всички служби работят в извънредно добър синхрон. Заболелите медици в ЦСМП-Пазарджик към този момент са 11 ", разгласи той, представен от Нова телевизия.

Министърът се срещна с регионалния шеф на Пазарджик Стефан Мирев, зам.-директора на районната здравна ревизия доктор Хюля Шериф, с шефа на регионалната болница в града доктор Красимир Темнилов, представители на локалната власт и медицински чиновници от центъра за незабавна помощ и многопрофилната болница.

" Натискът, който получаваме върху здравната система се дължи на обикновени дейности от наша страна . Това са противоепидемичните ограничения, които не изискват велики старания. Тази наша отговорност е доста огромна ", сподели Ангелов.

Той добави, че неналичието на дисциплинираност и неизползването на дезинфектанти също е причина за разпространението на вируса.

По думите му нужни са близо 40 милиона лв. до края на годината за медиците от Спешна помощ.

" Средствата ще бъда отделени от преструктуриране на европейски фондове, които са налични в България сега. Хората на първа линия, които са в директен контакт с пациентите, ще получат по 1000 лв. ", заяви министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР