11 май е патронен празник на Националната библиотека “Св. св.

...
11 май е патронен празник на Националната библиотека “Св. св.
Коментари Харесай

Националната библиотека и българският библиотекар празнуват

11 май е патронен празник на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий ” и професионален за българския библиотекар.

Националната библиотека е най-голямата библиотека в страната и най-старият културен институт в следосвобожденска България.

Тази година обаче денят ще бъде маркиран друго поради наложеното изключително състояние в изискванията на подбудената пандемия от разпространяването на ковид. По мотив празника си библиотеката провежда народен онлайн конгрес на тематика: „ COVID-19: отговорът на библиотеките ”.

Форумът цели основаване на осведомително и научно-културно пространство, даваща опция на библиотечните експерти да обсъдят въпроси за съхраняването и поддръжката на националните ни полезности, духовно-нравствените и културни аспекти.

„ Днес, когато светът е обзет от невижданото разпространяване на новия ковид и хората са в изолираност, четенето се трансформира в основен инструмент за повишението на културните и просветителните познания. Точно в този момент работата на библиотеките в отдалечен режим придобива голямо значение, тъй като я осъществяваме в нови условия благодарение на актуалните осведомителни технологии ”, декларират от Националната библиотеката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР