11-кратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на

...
11-кратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Надал не даде сет на Ферер

11-кратният първенец Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове в Барселона. Водачът в схемата Надал победи своя съотечественик Давид Ферер с 6:3, 6:3 за 1:57 часа. За някогашния номер 3 в света Ферер, който взе участие с " уайлд кард ", това беше финален мач на шампионата в Барселона. 37-годишният представител на домакините Ферер след две седмици ще постави завършек на кариерата си на шампионата от серията " Мастърс " в Мадрид.

Надал направи пробив за 4:2, който му беше задоволителен, с цел да завоюва първия сет. Във втората част левичарят от Манакор поведе с пробив още първоначално, само че Ферер изравни 2:2. В петия гейм защитаващият купата си Надал още веднъж взе подаването на противника си, а в деветия гейм стигна до нов пробив и затвори дуела с четвъртия си мачбол.

На четвъртфиналите Надал ще играе против спечелилия от мача сред Стефанос Циципас (Гърция) и Ян-Ленард Щруф (Германия), който е по-късно през днешния ден.

Още двама от поставените се класираха за четвъртфиналите. Двукратният първенец и номер 4 в схемата Кей Нишикори (Япония) отстрани Феликс Оже-Алясим (Канада) с 6:3, 6:1 за 84 минути. Третият подложен Доминик Тийм (Австрия) пък победи Хауме Мунар (Испания) със 7:5, 6:1 за 90 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР