11-годишно момче от Пловдив стана жертва на жестокост в рейс

...
11-годишно момче от Пловдив стана жертва на жестокост в рейс
Коментари Харесай

Циганин нападна без причина 11-годишно момче в пловдивски рейс

11-годишно момче от Пловдив стана жертва на свирепост в автобус от градския превоз. Грозните подиуми се разиграли в рейс по линия №66 нощес, в посока кв. " Изгрев ", с който детето на име Митко постоянно пътува.

Непознат мъж от ромски генезис го е блъснал мощно по неразбираеми аргументи.

Митко е на 11 години и е с необичаен генетичен синдром. На пръв взор не му проличава, че е особено дете, само че държанието дава явен знак за това - приказва с непознати и е повече от другарски надъхан към хората.

" Баща му го чакал на спирката. Митко обожава да пътува с автобуса и се е прибирал от кв. " Прослав ", където с неговата учителка всеки ден върви, с цел да пишат домашните. Тя го качва на автобус №66 и татко му го чака на спирката на " Шел " на " Цариградско шосе ".

Митко е слязъл очевидно смутен, уплашен до толкоз, че не е могъл да изясни на татко му какво се е случило. Две момчета от неговото учебно заведение също са слезли и са споделили на татко му, че “Ей онзи” грубо го е блъснал.

Казали му: “Чичо, тоя в действителност доста мощно го удари”. Баща му хукнал да се качва, само че водачът затворил вратите и тръгнал. Започнал да вика, да маха, само че не бил видян ", споделя пред " Марица " майката на детето Ваня.

По думите ѝ, детето в началото е било доста смутено.

" Митко поплака и се успокои. Това е най-позитивната персона, която съм срещала - постоянно ухилен.

Страшното знаете ли кое е? Че в автобуса е имало хора. И то не един или двама. Може би над 10. И никой не е реагирал. Те са видели жестокостта над дете и са се обърнали на другата страна. Митко го познават всички водачи по линия №66. Той всеки ден пътува и си мисли, че всички водачи са му другари. Той си е подобен ", уточни Ваня.

Родителите и детето незабавно отиват в полицията. Там описват за случилото се и схващат, че в рейсовете няма видеокамери.

" В момента, в който разбрах, че в рейсовете няма камери, разбрах, че диря игла в купа сено ", разяснява тя. Въпреки това, в обществените мрежи майката търси очевидци на случилото, които да ѝ оказват помощ да открие пасажера, протегнал ръка на Митко.

На въпрос каква би могла да е повода да бъде ударено 11-годишното момче, Ваня изясни: " Често водачите подминават спирките и Митко не може да слезе, а знае чудесно къде би трябвало да слезе и че татко му го чака. Когато не спрат той вика: “Чичо, стой!”. Момчетата, които са били в автобуса с него, са споделили, че поради това някакъв мъж от ромски генезис го е блъснал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР