11-годишният Венислав Байков беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в

...
11-годишният Венислав Байков беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в
Коментари Харесай

11-годишното дете от Стрелча планирало самоубийството си, открито е видео

11-годишният Венислав Байков беше открит мъртъв с огнестрелна рана в главата. Момчето било намерено от майка си в фамилния им дом в Стрелча. Фаталният изстрел бил създаден с ловната пушка на татко му – ИЖ, 12-ти диаметър. Разследващите допускат, че детето се е простреляло самó. Пушката била съхранявана в заключена каса. Венислав обаче проявявал любознание към оръжието и евентуално е съумял да се добере до ключа. В дома на фамилията са открити три каси, в които се съхраняват оръжия и муниции. Те са на бащата, чичото и дядото на момчето, които са ловци.
 
„ Не сме открили по какъв начин и при какви условия оръжието на бащата е попаднало в ръцете на 11-годишното детето от Стрелча. Категорично обаче можем да твърдим, че не е налице инцидентно действие, т.е. това не е трагичен случай , каквато беше една от версиите, а е самоубийство ", сподели пред NOVA представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
 
" Късно нощес проверяващите прегледаха телефона на детето и откриха в него видеа , от които изрично се открива, че 11-годишното дете е възнамерявало самоубийството , отправило е обръщение към родителите си и е сложило завършек на живота си ", добави Арнаудова.
 
Главния прокурор Сотир Цацаров е изпратил психолози , с цел да работят с родителите и околните на детето.
 
Арнаудова добави, че ще се проверява и дали е имало външни фактори , които са му повлияли, бягало ли е от нещо и какви са аргументите то да вземе това решение. Предстоят диалози с родителите на детето, с учителите, с приятелите му.
 
Ще ревизират и компютъра на детето и неговия профил в обществените мрежи ”, сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР