11-годишният Александър от Перник дойде с баща си във фоайето

...
11-годишният Александър от Перник дойде с баща си във фоайето
Коментари Харесай

Сашко от Перник дойде с баща си в МВР за награждаването на спасителите си

11-годишният Александър от Перник пристигна с татко си във фоайето на Министерство на вътрешните работи, където вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев награждава служители на реда и доброволци, взели участие в интервенцията по издирването му.

Детето хвана за ръка вътрешния министър. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров увери, че след този случай е бил направен разбор и в бъдеще логаритъмът за търсене на изчезнали деца ще бъде усъвършенстван.

 

„ Ще разпознаваем дребна част от хората, които участваха в може би най-щастливото събитие, което съпроводи мандата ни - откриването на Сашко. Един от най-хубавите мигове, които аз персонално изживях, е да мога да го държа за ръката през днешния ден и да го смъква по стълбите на Министерство на вътрешните работи ”, означи министър Демерджиев.

 

Той акцентира, че откриването на изчезналото дете е било плод на напъните на хиляди хора и благодари на всеки един от тях. „ Това беше един извънреден образец по какъв начин обединени, искащи да помогнем на едно детенце и татко му, искащи да спасим един човешки живот, успяхме да реализираме най-важното ”, означи министърът, представен от Нова телевизия.

 

Припомняме, че Сашко изчезна на 11-ти ноември и бе в неопределеност 9 дни. Момчето се загуби в гората над Профилакториума по време на разходка с татко си. Полиция и доброволци от цялата страна се включиха в издирването му и не се отхвърлиха до последния ден. На деветия ден доброволци от Клуба по парапланеризъм откриха момчето в дере: изтощено, само че живо.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР