11-годишен ученик от Асеновград вече е студент в Софтуерен университет

...
11-годишен ученик от Асеновград вече е студент в Софтуерен университет
Коментари Харесай

Най-младият студент:11-годишно момче от Асеновград следва програмиране

11-годишен възпитаник от Асеновград към този момент е студент в Софтуерен университет в София. Въпреки нежната си възраст, Димитър Самаров взема първият си изпит с ослепителен резултат - 250 от 300 вероятни точки. Момчето учи най-вече онлайн, с цел да не пропуща и часовете в учебно заведение. С едно от най- младите лица в IT сферата ни среща екипът на БНТ- Пловдив.

Асеновград

Още на 8 години Димитър демонстрира специфичен интерес към компютрите, по тази причина и става част от екипа на клуб " Компютър " в Асеновград.
Димитър Самаров: Научих доста неща за устройството на компютъра и като цяло тук се възпламених към техниката.Полина Симова, началник на клуб " Компютър ": Това момче, когато идваме тука дружно да оправяме тази техника на неговата възраст, отваря самичък чичо " Google " или както той споделя, Ютуб е по-добра търсачка, учи мен самата и стартира да слуша лекция за това по какъв начин да се оправи и софтуерно и хардуерно проблемчето в залата.
Миналата година момчето схваща, че ще бъде извършено гратис компютърно образование в града от експерти от Софтуерен университет. След края на програмата всеки има право да се яви на изпит, който дава късмет за отдалечено следване в университета.
Ралица Самарова: Когато той сподели желая да се явя, аз му обясних, че вероятността е доста дребна, дори не попитах какъв е резултата, той пристигна доста разчувствуван и сподели аз имам 5.60 на изпита, резултатът е доста висок.
Сега Димитър е към този момент студент и дори е взел първия си изпит.
Димитър Самаров: Не беше прекомерно тежък изпита, значимото е да не се притесняваш. Няма нищо ужасно да сбъднеш фантазиите си, просто би трябвало да вярваш в себе си.
Освен интерес към компютрите, Димитър демонстрира любознание и към танците. Има завоювани над 25 медала, половината от които златни, в категорията " Изгряващи звезди " - латино и общоприети танци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР