11-годиншият Юсуф Шах от Лийдс е постигнал възможно най-високия резултат

...
11-годиншият Юсуф Шах от Лийдс е постигнал възможно най-високия резултат
Коментари Харесай

11-годишният Юсуф е по-интелигентен от Стивън Хокинг

11-годиншият Юсуф Шах от Лийдс е постигнал допустимо най-високия резултат на теста на Менса за лица под 18 години. Момчето има 162 точки на теста. Смята се, че починалият физик и публицист Стивън Хокинг е имал 160 точки.

Юсуф споделя, че е решил да направи теста, откакто приятелите му в учебно заведение му споделили, че е доста интелигентен. 11-годишното момче отпразнува резултата със фамилна вечеря на открито.

" Всички в учебно заведение споделят, че съм доста интелигентен. Винаги съм желал да знам дали съм измежду тези 2%, които имат подобен резултат на теста. Сега се усещам особено ", споделя момчето, представено от Би Би Си.

Юсуф желае да учи математика в Кеймбридж или Оксфорд. Когато не учи, момчето обича да взема решение судоку и да реди кубчето на Рубик. 

Майката Сана споделя, че фамилията се гордее с него. 

" Юсуф е първият човек в фамилията, който се явява на теста на Менса. Притеснявах се, че ще се уплаши от по-големите хора на теста, само че той се оправи ослепително ", споделя тя. 

Ирфан, бащата на Юсуф, съобщи, че синът му се е подготвял за сложен тест. 

Добрият резултат на Юсуф може да се съобщи в фамилията, защото осемгодишният му брат също желае да се яви на теста на Менса, когато порасне. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР