11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна“.

...
11 години стигат, време е за промяна, не за подмяна“.
Коментари Харесай

Протестите: Ден 23 - Време е за промяна, не за подмяна

„ 11 години стигат, време е за смяна, не за замяна “. Това е мотото на 23-тата поредна вечер на антиправителствен митинг в София.
Протестиращите са към фонтана пред президентството.
„ Очакваме да се оправят нещата, да си оправим бъдещето “, „ Протестите би трябвало да завършат до дъно. Избори. Нови хора “, споделиха протестиращи пред БНР.
Блокадата на бул. „ Цар Освободител “ с палатковия лагер продължава. Движението по бул. „ Княз Ал. Дондуков “ се реализира обикновено. Обстановката към този момент е спокойна.
„ Не можем да поносим народът да събира по всевъзможен метод дарения, капачки и така нататък, а в това време Бойко да си натрупа в чекмеджетата пачки ”. Това сподели Мирослава, която през днешния ден е на площада за присъединяване в 23-я ден на митинг в София, пред БГНЕС.
Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на държавното управление, оставка персонално на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на почтени избори. От през днешния ден към настояванията си протестиращите прибавят и оставка на ръководителя на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров.
Тук през днешния ден е 39-годишната Мария, която е основен счетоводител и майка на 15-годишен наследник, който мечтае да замине при татко си в Щатите, тъй като, споделя тя, въпреки на 15 вижда, че тук май нещата не се получават. Защо Мария идва на митинг? „ Защото като майка, не искам синът ми да отива на гурбет, тъй като като щерка не искам родителите ми да са с дребни пенсии, тъй като не искам медицинските служащи да получават обидно дребни заплати, тъй като корупционните практики на държавното управление, това, че се раздават много неща под масата, мафиотския модел на ръководство на мен персонално не ми харесва ”, сподели тя. Жената показва и че, не ѝ харесва, че има една торфна маса, която си продава гласовете и подсигурява преизбирането още веднъж и още веднъж на това държавно управление. „ Не ми харесва, че нашите деца би трябвало да се лекуват, с помощта на „ Българската Коледа ”, не ми харесва, че нашата татковина не им подсигурява това да се лекуват и на открито. Много неща не ми харесват, по тази причина съм тук, поради децата ни, поради родителите ни и тъй като желая най-сетне тая страна да стане татковина за всички нас. Това желая! ”, съобщи Мария.
Мирослава е на 24 години и е учителка. На митинг тук, в София, е за трети път, преди този момент сподели, че е протестирала в нейния град Плевен. „ Не може към този момент да поносим такива ръководещи, които се подиграват с народа, наскърбяват го, стараят се по всевъзможен метод да го създадат по-глупав и по-глупав. Не можем да поносим народът да събира по всевъзможен метод дарения, капачки и така нататък, а в това време Бойко да си натрупа в чекмеджетата пачки. Народът изнемогва, докога ще поносим България да бъде най-бедната страна в Европейски Съюз ”, сподели младата жена.
На жълтите павета през днешния ден с книга на немски език в ръка е и Иван, който е на 22 години. „ Аз стачкувам с книга, с цел да бъде 2 в 1, тъй като другояче няма смисъл да седнал съм тук, желая да бъдат чут, очевидно става единствено с неизменност, обаче това яде доста време ”, сподели младият мъж. Той е студент и учи в Лондон. Какво желае да се случи? „ Както имаше един доста прекрасен афиш още на първите дни, желая смяна, а не замяна и то огромна смяна, а не дребна замяна, както стана към този момент ”, показа Иван.
Докато пространството в „ триъгълника на властта ” се изпълва с хора, на Орлов мост блокадата продължава. След като тази заран там имаше напрежение, в минутите след 19 часа несъгласен с недоволството за малко повдигна градуса на протестиращите, само че полицията реагира бързо.
Освен в столицата митинги има на доста места в страната. В Пловдив шествие върви по Главната. Младите носят голям транспарант, на който са изписали „ Ние сме България. Ние сме силата, ние сме властта ”.
А в това време старозагорци потеглиха на шествие като поръчката им е да блокират автомагистрала Тракия.
Протестите на всички места протичат спокойно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР