11 души загинаха в петък късно вечерта, а други 21

...
11 души загинаха в петък късно вечерта, а други 21
Коментари Харесай

11 са загиналите при пожар в грузински хотел

11 души починаха в петък късно вечерта, а други 21 пострадаха при пожар в хотел " Леогранд " в грузинския град Батуми, заяви ТАСС, базирайки се на Вътрешното министерство на Грузия.

Причината за пожара към момента не е ясна. Огънят е овладян . Започнала е идентификация на телата. По-рано министерството бе съобщило за 12 починали.

Засега се оповестява за петима починали турски жители и един от Израел . Огнената буря е обхванала хотела, в който са били участничките в състезанието " Мис Грузия ", само че те са евакуирани и са невредими.

 Пожар провали конкурс за хубост в Грузия Обновена
Пожар провали конкурс за хубост в Грузия

Най-малко дузина са починали

Пострадалите са с контузии и са натровени от изгорели газове . " 21 души са в няколко клиники в Батуми, трима от тях след оказана здравна помощ към този момент са изписани, останалите 18 не престават лекуването ", описа източник пред органите на опазването на здравето на Батуми. Животът на 18-те е отвън заплаха.

Сред потърпевшите са жители на Израел, петима жители на Турция и 12 поданици на Грузия .

Премиерът на Грузия Георги Квирикашвили се прибра в Батуми след привършване на срещата на върха на Източното партньорство в Брюксел.

Според известието на пресслужбата на грузинското държавно управление той е схванал за пожара в самолета на път от Брюксел към Грузия. Той е трансформирал маршрута за връщане - вместо в столицата Тбилиси, самолетът му се е приземил в Батуми .

Президентът на Грузия Георгий Маргвелашвили дефинира пожара като " покруса, довела до гибелта на хората ". Той изрази надълбоко състрадание към фамилиите и околните на починалите и пожела бързо излекуване на потърпевшите.

Спасителите са съумели да изтеглят от постройката над 100 души, измежду които наематели и чиновници в хотела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР