11 души са под карантина от днес в Асеновград, с

...
11 души са под карантина от днес в Асеновград, с
Коментари Харесай

36 под карантина в Асеновград, 11 са от днес

11 души са под карантина от през днешния ден в Асеновград , с тях хората с ограничаващи 14-дневни ограничения към този момент са 36 в града, оповестиха от общината. Два от последните случаи, сложени под карантина, са поданици на село Боянци, а другите 9 са асеновградчани.

Установени са двама души, завърнали се от Испания и техен непосредствен, транспортирал ги от Летище София . Други двама не са открити на посочения от тях адрес, а един човек е с изминал карантинен интервал. Информацията е подадена към районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Асеновград. Екипи, образувани от медицинския личен състав, обслужващ учебни заведения, детски градини и ясли обхождат адресите на карантинираните лица и ревизират дали съблюдават изискванията.

3 са другите сигнали за нарушаване на карантината. Единият е за жена, нарушила карантинните условия. Вторият - за събрали се деца в двора на учебно заведение „ Никола Вапцаров ”, които играят футбол, а третият - за спекулативна проджаба на дезинфектанти в аптека. Получени са и 2 сигнала за нарушение на карантината, които след инспекция се оказали неоснователни.

Над 150 търговски обекта в община Асеновград са тествани от чиновници на РЗИ – Пловдив, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Асеновград и общинска администрация. В главната си част това са магазини за продажба на булчински и абитуриентски артикули. Повечето от тях са затворени или не работят с клиенти.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР