11 държави възнамеряват да сключат ново азиатско-тихоокеанско споразумение за търговия,

...
11 държави възнамеряват да сключат ново азиатско-тихоокеанско споразумение за търговия,
Коментари Харесай

Без САЩ 11 държави сключват глобално споразумение за свободна търговия

11 страни имат намерение да сключат ново азиатско-тихоокеанско съглашение за търговия, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Транстихоокеанското партньорство (ТТП). Новото съглашение ще бъде подписано на гала в Чили през март.

Това разкри японският министър на стопанската система, представен от " Ройтерс ".

Търговското съглашение е огромна победа за Токио.

Търговски представители от 11 страни се срещнаха в японската столица в опит да разрешат разликите, откакто Канада упорства за отбрана културата си, в това число филмите, телевизионните излъчвания и музиката си.

Споразумението е от огромен плюс за държавното управление на японския министър председател Шиндзо Абе, което интензивно лобира за избавяне на договорката, която в началото беше наричана Транстихоокеанско партньорство (ТТП).

През предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната от комерсиалното съглашение.

Икономическият министър Тошимицу Мотеги съобщи, че новото съглашение, известно като Всеобхватно и прогресивно съглашение за Транстихоокеанско партньорство (CPTTP или TPP-11), ще бъде " мотор за превъзмогване на протекционизма " в някои елементи на света.

Той разясни, че Япония ще изясни значимостта на договорката пред Вашингтон, с цел да убеди Съединени американски щати да се причислят.

Министри от 11-те страни, в това число Япония, Австралия и Канада, се съгласиха през ноември по главните детайли, само че претенции на страните, в това число на Канада да се одобри мярка за отбрана на пазара на труда, са препъникамък преди да се завърши съглашението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР