11 държави членки на ЕС признаха опозиционера Хуан Гуайдо за

...
11 държави членки на ЕС признаха опозиционера Хуан Гуайдо за
Коментари Харесай

11 европейски държави признаха Хуан Гуайдо за президент на Венецуела

11 страни членки на Европейски Съюз признаха опозиционера Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела. 
 Мадуро: Възможно е да се стигне до революция  Мадуро изиска предварителни избори за парламент. Полицията минава на страната на стачкуващите  Само Италия е гласувала срещу оповестяването на Гуайдо за президент на Венецуела
Испания беше първата страна членка, която призна Гуайдо. Последваха я Англия, Франция, Швеция, Австрия, Дания, Германия, Холандия, Португалия, Чехия, Латвия и Литва. 

През уикенда изтече крайният период, който редица европейски страни сложиха на президента Николас Мадуро да насрочи нови избори. 

Очаква се и още европейски страни да разгласят през днешния ден или в околните дни решението си дали признават Гуайдо за президент. 

По време на срещата външните министри от Европейски Съюз в Букурещ преди дни единствено Италия е гласувала срещу оповестяването на Гуайдо за президент, заяви тогава ANSA, базирайки се на дипломатически източници.

Тъй като не се е стигнало до единно решение, министрите са се разбрали всяка страна да направи изказване, в което да изрази позицията си по въпроса. Очаква се по-малките страни да изразят поддръжката си за опозиционера, само че без да го признават непосредствено за краткотраен президент.

За момента към момента не се знае каква ще е българската позиция. 

Хуан Гуайдо към този момент беше приет за президент от Съединени американски щати. Русия и Китай, които са вливали милиарди долари от вложения и заеми във Венецуела, пък поддържат Николас Мадуро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР