11 безработни младежи до 29 години започнаха работа в Община

...
11 безработни младежи до 29 години започнаха работа в Община
Коментари Харесай

Община Мездра осигури работа на 11 младежи до 29 години по проект за младежка трудова заетост

11 безработни младежи до 29 години започнаха работа в Община Мездра. Те са назначени като общи служащи на цялостен работен ден за период от 5 месеца - от 1 март до 31 юли 2023 година

Четирима от тях ще работят в Общинско дружество „ Чистота “, а останалите седем ще подкрепят активността на четири селски кметства: по 2-ма в Брусен, Моравица и Ослен Криводол и 1 в село Лик.

Младежите, наети по плана, ще бъдат обучавани от трима ментори, които имат опит в управлението и попечителство на лица, изпълняващи действия, свързани с характера на длъжността.

Възнаграждението на наетите младежи е в размер на минималната работна заплата за страната, т. е. 780 лева

Средствата за разкриването на новите работни места са обезпечени след утвърден план на Община Мездра по Проект „ Нови благоприятни условия за младежка претовареност ”, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и Инициативата за младежка претовареност.

С осъществяването на този план Община Мездра дава опция на безработни младежи да придобият трудови привички и професионален опит. Същевременно той е продължение на политиката на общината в областта на трудовата претовареност за откриване на нови работни места посредством кандидатстване по разнообразни стратегии и ограничения за претовареност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР