11-ата жертва на коронавируса у нас е мъж на 81

...
11-ата жертва на коронавируса у нас е мъж на 81
Коментари Харесай

Една от жертвите на коронавируса пожелал да изпуши една цигара преди смъртта си

 11-ата жертва на ковид у нас е мъж на 81 години от Стара Загора, който бе признат на 25 март в Университетската болница в града с главно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за Коронавирус 19 се оказала позитивна, което наложило незабавно да бъде изместен в Инфекциозната клиника.

Човекът умрял към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди този момент се почувствал по-добре и даже поискал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му разрешили. Това описа изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев. Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе сложена незабавно под карантина, написа " 24 часа "

Оказа се, че и различен пациент на същата клиника - мъж на 61 години, наведен в нея в диабетна кома, също е с позитивна проба за COVID-19, само че двамата са нямали контакт между тях, защото са били в разнообразни стаи. Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със инфектираните, е тестван незабавно за болестта. Пробите на всички са негативни, само че хората са сложени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал " Зора " единствено със сина си. Още преди той да почине общината провежда входът на жилищния му блок да бъде дезинфекциран. В поставената под карантина Клиника по ендрокринология останаха единствено 3 пациенти. Новите случаи с диабет за хоспитализация се насочват към други клиники на Университетската болница в Стара Загора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР