11.01Първа помощОсновен курс по първа помощ се води от лекари

...
11.01Първа помощОсновен курс по първа помощ се води от лекари
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

11.01
Първа помощ


" Основен курс по първа помощ " се води от лекари и е подобаващ за всеки, който желае да знае по какъв начин да реагира при случай. Ограничението за възрастта на участниците е деца над 12 години, а за цели фамилии има специфични отстъпки. Курсът е подобаващ освен за планинари, пътешественици, скиори, мотористи, колоездачи и други почитатели на рисковите спортове, само че и за всички хора, които биха желали да имат уменията, с цел да могат да оказват помощ на някого в неволя.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В " Дворец на щастливите хора ", от 10 ч., цена 90 лева
www.academyfirstaid.com

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

11.01–2.02
Оцеляване в кухнята


Kitchen Survivor е кулинарен курс за безусловно начинаещи в готвенето, който продължава 4 седмици. Включени са: предварителна подготовка на продуктите и тяхното запазване, техники за рязане и подготовка за готвене, на практика препоръки за избор, обезкостяване, транжиране и обработка на меса и риби, съществени правила на приготвянето на самун и месене. Участниците ще могат да усвоят и съществени техники за подготвяне на храна: като варене, бланширане и поширане, печене, пържене, задушаване и други Курсът се организира събота и неделя от 11.00 до 13.30 ч.

В Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, начало 11 ч., цена: 250 лева

12.01
Има нещо гнило в Дания


Премиера на постановката " Копенхаген " от Майкъл Фрейн, която споделя за историческата среща сред двама от най-големите нуклеарни физици на ХХ век - Нилс Бор и Вернер Хайзенберг, когато ориста на Европа е била в ръцете им. Фрейн я написва през 1998 година и получава награди във Англия, френската " Молиер " и американската " Тони " за най-хубава драматургия. В основните функции: Руси Чанев, Стефка Янорова, Валентин Ганев.

В Сити марк център, от 19.30 ч. билети 12-25 лева

12.01
Стъпки в снега


Зимно XL тичане с ново трасе в Западен парк: минава се през пресечената околност на парка и през построените алеи, редуват се плавни изкачвания и спускания. Трасето е безвредно и съобразено със зимните условия. Цялата обиколка е 6 км, само че всеки може да избере по-кратка отдалеченост съгласно опциите си.

В Западен парк, начало 11 ч., Записване на: www.5kmrun.bg

12.01
Малкият принц


Програмата на фамилна неделя в " Гранд Хотел София " включва постановката за деца над 3 години " Малкият принц " от спектакъл " Карлсон " с присъединяване на Неделчо Неделчев и Ивона Желева. В цената на билета от 12 лева са включени и лакомство и сок за децата, а за родителите - топла напитка. Програмата продължава в 12.00 с арт работилница за направа на меки кукли за деца от 3 до 12 година Цената на работилницата е 10 лева
В " Гранд Хотел София ", етаж 1, зала " София ", начало 11 ч.

14.01
Дивите ябълки

Представяне на българското издание с есета " Дивите ябълки " на американския мъдрец и публицист Хенри Дейвид Торо. Неговите хрумвания са въодушевили доста огромни персони, измежду които Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг. Новото издание е отдадено на 200-годишнината от рождението му. Освен диалог с преводачката му Албена Бакрачева ще има и полемика върху екокаузите на Торо и политическите му дела, на които е посветил есето си " Гражданско непокорство ".
В Little Bird Place, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

14-30.01
На края на света


Най-награждаваният египетски филм " На края на света " (Yomeddine) ще открие обичайния към този момент фестивал Sofia Menar Film Festival (повече за фестивала на стр. 91). И тази година са събрани най-хубавите от игралното, документалното и късометражното кино филми на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка. Очаква се паралелна стратегия с тематични събития, свързани с страните от този район.

В Дома на киното, Културен център G8, " Евро синема ", кино " Влайкова " и Чешкия център, цялостна стратегия на: www.menarfest.com

15.01
Enjoy the Silence

И през януари не престават серията диалози " За музиката " с водещ Илия Граматиков - диригент, учител по история на музиката и артистичен шеф на фестивала ppIANISSIMO. Тази сряда тематиката е " Да композираш тишината " с композитора Асен Аврамов, който работи най-вече в региона на театралната и екранна музика за спектакъл, балет и кино, слага в съвсем всички български професионални театри. Отличен с повече от 25 номинации и 15 награди както у нас, по този начин и в чужбина.

В Театралната зала на Софийския университет, начало 19 ч., вход свободен

15.01
I cure


Иво Димчев ще изиграе на британски моноспектакъла си I-cure, който е представян на доста подиуми по света: Копенхаген, Франкфурт, Брюксел, Ню Йорк, Сао Пауло, Южна Корея, Виена и други Основни тематики са концепциите за целебност и позитивност, както и табутата, които ние всички имаме по отношение на тези понятия. Пърформансът е определян от списание Dance в Париж като един от най-хубавите спектакли в Европа за 2014 година
В Mozei, вход: 10 лева

15.01
Забранено за нанагорнище

Лора Илиева споделя за пътешествието към свещената за тибетците планина Кайлаш с презентация на фотоси. Поклоници я обикалят, само че изкачването й е неразрешено. Алпинистът Райнхолд Меснер получава позволение за нанагорнище през 80-те години, само че от почитание към свещеността на планината се отказал. Лора ще опише за огледалата на времето, брадвата на господ Яма, за изкачването до свещения проход на богинята Долма (5680 м), положителното езеро и неприятното езеро.

В Клуб на пътешественика, от 19 ч., вход 7.50 лева

До 18.01
Градски линии


Pop-up show снимка на Мериан Николова демонстрира плана й, който е развиван в продължение на няколко години. Темата на изложбата " Линии в 8МИН " е " Градски и човешки линии ", или архитектура и тяло. В 8х8 фотографии и три колажа авторката слага паралел, среща студената геометрия на града с човешката форма. Фотографката пита " Кое назоваваме градска среда ".

В изложба Doza

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Вера Гоцева Смаляване

До 2.02
100 грама деликатност


Фотографската галерия " 100 грама деликатност " на Вера Гоцева и фондация " Живот на кг " се стреми да провокира вниманието на посетителите върху тематиката за питателните разстройства. Акцентът е върху незабавната потребност от по-дълбоко схващане на обществото по какъв начин се стига до анорексия, булимия, орторексия, хиперфагия и други и по какъв начин се лекуват. Три интерактивни събития, свързани с тематиката, ще добавят цялостното обръщение на изложбата.

В Галерия Credo Bonum

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Новият папа

Точно три години след триумфа на Паоло Сорентино в платформата HBO с лимитирания сериал " Младият папа " носителят на " Оскар " надгражда постигнатото с нови осем епизода, режисирани от самия него. Те стартират оттова, където ни остави финалът на първия сезон – папа Пий XIII е в кома. След известна пауза и много старания кардинал Воейло съумява да притегли на папския трон сър Джон Бранъкс – закостенял изтънчен британски благородник, който взима името папа Йоан Павел III. На пръв взор той е съвършен, само че се оказва, че крие грехове и секрети. Освен това скоро осъзнава, че ще е мъчно да заеме мястото на харизматичния му предходник, а самият Ватикан е раздиран от кавги.
Премиера, HBO GO на 10 януари и HBO на 14 януари, 21.00 ч.

Другият

Сериал, основан на едноименния разказ на Стивън Кинг " Другият ". Десетте епизода наблюдават следствието на жестокото ликвидиране на 11-годишния Франки Петерсън, чието осакатено тяло е намерено в гора в Джорджия. Мистериозните условия, които съпътстват ужасяващото закононарушение, карат детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсън) да потърси помощта на екстравагантния частен детектив Холи Гибни (Синтия Ериво).
Премиера, HBO, 13 януари от 21.00 ч.

AJ and the Queen

Най-емблематичната мил звезда в света – Ру Пол, играе ролята на мил кралицата Робърт Лий, а.к.а. Руби Ред, в новата комедия на Netflix. Тя мечтае да отвори собствен личен клуб, само че е излъгана и оставена без никакви средства от харизматичен лъжец, и принудена да тръгне из Америка, с цел да изнася театралната си продукция. По пътя срещабездомния 10-годишен AJ (Iggy J) и двамата поемат на незабравимо странствуване. Режисьор е Майкъл Патрик Кинг – основателят на " Сексът и градът ".
Премиера по Netflix, 10 януари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР