Японският премиер Шиндзо Абе призова всички жители на страната да

...
Японският премиер Шиндзо Абе призова всички жители на страната да
Коментари Харесай

Японският премиер призова да не се ходи вечер по заведения

Японският премиер Шиндзо Абе призова всички жители на страната да спазват режим на доброволна самоизолация заради коронавируса и да се въздържат да посещават вечер барове и ресторанти. Това съобщи днес японската телевизия, цитирана от Ройтерс и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5036
Премиерът очаква губернаторите на префектурите да се обърнат към хората със сериозна молба да не излизат от домовете си, ако не е наложително. В момента японските власти смятат, че развлекателните заведения, баровете и ресторантите са основните огнища на разпространение на коронавируса.

От 8 април в Токио и съседните префектури Канагава, Сайтама и Чиба, както и в префектурите Осака и Хього в югозападната част на главния японски остров Хоншу и в префектура Фукуока на о-в Кюшу действа режим на извънредно положение, обявен от премиера. Той обаче не предполага строги ограничителни мерки. Наред с това затвориха и много социални обекти и развлекателни заведения. Два дни по-късно властите в централната префектура Аичи, в която са разположени много от заводите на най-големите японски компании, сами въведоха извънредно положение.

Япония регистрира за пръв път над 500 нови случая на коронавирус за ден

Към момента общият брой на случаите на заразяване в Япония е около 6900, част от които са пасажери и членове на екипажа на американския круизен кораб " Даймънд принсес ", който един месец стоя под карантина в пристанището на Йокохама. Броят на случаите с летален изход сред пациентите с коронавирус е 133.

Някои експерти и опозиционни депутати критикуваха правителството на Абе, че ограничава тестването, и призоваха премиера да бъде увеличен капацитетът за тази дейност, предаде ДПА. Макар и световните лидери да продължават да изтъкват важността на тестовете, правителството на Абе не изследва тези, които са без симптоми или са само с леки, заяви тази седмица Хироши Каваучи, депутат от Конституционно-демократическата партия на Япония.

Японският премиер обяви извънредно положение в Токио и други засегнати от вируса региони

Ръководителят на Института за изследване на административното управление на медицината Масахиро Ками предупреди преди месец на заседание на бюджетната комисия в горната камара на парламента: " Ако не диагностицираме както трябва пациентите с леки симптоми и лицата без симптоми, няма да можем да разберем какво е това заболяване ". " Броят на коронавирусните случаи зависи до голяма степен от това колко теста се правят ", каза Ками. Япония е направила само 0,57 теста на 1000 души, Южна Корея - 9,77, а Германия - 15,97, сочат данни на изследователски екип от Оксфордския университет.

Според критици Абе е закъснял с обещанието си да се правят повече тестове, както и с въвеждането на извънредно положение в някои от засегнатите от вируса региони, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5036  Министерство на вътрешните работи с информация за влизането в България през всички типове гранични пунктове Министерство на вътрешните работи с информация за влизането в България през всички типове гранични пунктове  Русия заяви за нови 1667 случая за един ден Русия заяви за нови 1667 случая за един ден  Вашингтон може да наложи визови наказания на страните, отказващи да си приберат жителите Вашингтон може да наложи визови наказания на страните, отказващи да си приберат жителите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР