Японската управляваща Либерално-демократическа партия призова за стимули на обща стойност

...
Японската управляваща Либерално-демократическа партия призова за стимули на обща стойност
Коментари Харесай

В Япония предлагат стимули на стойност 16-17% от БВП заради коронавируса

Японската управляваща Либерално-демократическа партия призова за стимули на обща стойност 100 трилиона йени (926 милиарда долара) или 16 до 17 процента от брутния вътрешен продукт за преодоляване на последиците от коронавируса, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3228
Правителството планира да продаде облигации за 16 трилиона йени, за да подпомогне финансирането на пакета от стимули.

Броят на заразените в Япония прехвърли 2000

Според представителя на управляващата партия Фумио Кишида се предлагат стимули за най-малко 60 трилиона йени с преки разходи на стойност 20 трилиона йени.

,,Като се вземе предвид пакетът от мерки, съставен през декември, който имаше за цел да облекчи последиците от китайско-американската търговска война, общата стойност на мерките за подпомагане може да надхвърли 100 трилиона йени``, обясни Кишида, цитиран от БТА.

Тази сума съществено ще превиши стойността на пакета от стимули, приложен от Япония заради глобалната финансова криза от 2008-2009 година, който бе за 57 трилиона йени, от които 16 трилиона разходи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3228  София опустя

София опустя  Европейска комисия оповестява за непрекъснат приток на дезинформация за епидемията от COVID-19 Европейска комисия оповестява за непрекъснат приток на дезинформация за епидемията от COVID-19  Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, макар рецесията, увери Горанов Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, макар рецесията, увери Горанов
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР