Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи

...
Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи
Коментари Харесай

Япония се въоръжава със самолетоносач срещу Китай

Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи път от Втората световна война. Токио ще се опита да сдържа експанзията на Китай в Тихия океан.

Правителството ще превърне два хеликоптероносача клас " Изумо " в самолетоносачи, за да могат да транспортират и бойни самолети, според японски медии, цитирани от " Гардиън ".

Тази седмица бизнес вестникът Nikkei излезе с информация, че Япония ще закупи 100 американски изтребителя Ф-35 за повече от 8,8 милиарда долара. Преди година президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Токио да купува повече американски оръжия.

В информацията се отбелязва, че поръчката е допълнение към 42 изтребителя Ф-35, които вече са закупени от САЩ.

Японският премиер Шиндзо Абе заяви пред Тръмп през септември, че модерно въоръжение ще бъде от голяма " важност за укрепване на отбраната на Япония ".

Японците ще превърнат в самолетоносачи два хеликоптероносача клас " Изумо ", които могат да транспортират до 14 хеликоптера. Така Япония ще се сдобие с първите самолетоносачи от края на Втората световна война. Но противници твърдят, че това е в нарушение на пацифистката конституция.

Предишни японски правителства отказваха предложението да се сдобият със самолетоносачи.
Според вестник " Майничи Шимбун " самолетоносачите ще бъдат разположени за защита на югозападните японски острови.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР