Южнокорейските власти обявиха, че използват данни от мобилни телефони, за

...
Южнокорейските власти обявиха, че използват данни от мобилни телефони, за
Коментари Харесай

Южнокорейските власти следят посетителите на нощни клубове в Сеул през мобилните телефони

Южнокорейските власти обявиха, че използват данни от мобилни телефони, за да проследят хората, посещавали нощните клубове в Сеул, където бяха открити огнища на заразяване с коронавируса, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7801
Южна Корея, която е давана за пример в борбата с новия коронавирус, регистрира увеличаване на броя на случаите на заразяване с COVID-19, след като бе открито огнище на зараза в квартала Итеуон на столицата Сеул, известен с нощните си клубове, посещавани от представители на хомосексуалната общност.

Само един нов случай на COVID-19 в Китай. 27 заразени и двама починали в Южна Корея

В тази силно консервативна страна повечето клиенти на тези заведения не желаят да разкриват самоличността си пред властите, които им обещаха анонимност.

Общо 27 нови случая на заразяване с коронавируса бяха регистрирани днес в Южна Корея, която е с население от 52 милиона души. Общият брой на хората, дали положителна проба за вируса в страната, е 10 963. Тази сутрин 101 случая на заразяване бяха свързани с Итеуон, съобщи пред журналисти кметът на Сеул Пак Уон-сун.

Градските власти са се сдобили със списък на 10 905 души, за които се знае, че са посещавали квартала, благодарение на данните от мобилните им телефони, предоставени от мобилните оператори. На всички тях е било изпратено текстово съобщение с призив да си направят тест за коронавируса.

Над 7000 от тях вече са си направили тест, съобщи кметът на южнокорейската столица.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7801  В Румъния са регистрирани още 190 нови случая на ковид В Румъния са регистрирани още 190 нови случая на ковид  Ще се снабди ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията? Ще се снабди ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията?  Китай лимитира вноса на австралийско говеждо месо на фона на напрежението с Канбера Китай лимитира вноса на австралийско говеждо месо на фона на напрежението с Канбера
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР