1069 лв. са необходими, за да може един работещ човек

...
1069 лв. са необходими, за да може един работещ човек
Коментари Харесай

Колко лева трябват на човек, за да се издържа в България?

1069 лева са нужни, с цел да може един работещ човек да се устоя. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров при показване на наблюденията на потребителските цени и заплата за прехрана, съобщи БГНЕС.

" За двама възрастни с едно дете до 14 година са нужни 1925 лева, което значи че двамата работещи би трябвало да получават чисто по 962 лева ", уточни той.
 КНСБ желае въвеждане на заплата за прехрана КНСБ желае въвеждане на " заплата за прехрана "
В България да се вкара по този начин наречената заплата за прехрана, с цел да се понижи броят на нископлатените служащи и работещите небогати - тов...

За следващ път Димитров повдигна въпроса за минималната работна заплата и по какъв начин би трябвало по сектори да има групови сделки за минимална отплата. Той е уверен, че Европейската комисия скоро ще натисне България, която при започване на февруари, 2021 година, беше утвърдена от Европейския парламент.

Междувременно на публично разискване, от Министерството на труда и обществената политика разгласява за публично разискване (МТСП), беше качен план на Програма " Развитие на човешките запаси " (ПРЧР). Според него, над 850 000 души ще получат благоприятни условия да развият професионалните си умения, да стартират работа на качествени работни места и да получат по-добър достъп до обществени услуги, опазване на здравето и обществена протекция в интервала 2021-2027 година

Над 350 000 заети и безработни ще преминат образования за нови умения, съгласно бъдещите условия на пазара на труда. Около 93 000 младежи ще получат поддръжка, с цел да намерят работа откакто завършат образованието си. 164 000 души ще бъдат готови за цифровия преход на стопанската система на България.

Бюджетът за програмния интервал 2021-2027 година ще бъде 3 874 637 388 лева С тези средства ще се финансират ограничения в три съществени посоки - развиване на пазара на труда и уменията на работната мощ, поддръжка за обществено включване и обществени нововъведения и младежка претовареност.
 Проучване: Българинът ще похарчи максимален дял от заплатата си за отмора през лятото Проучване: Българинът ще похарчи максимален дял от заплатата си за отмора през лятото
По-голямата част от българите - 58 на 100, не са съумели да спестят пари по време на пандемията. Въпреки това 20% възнамеряват да влагат...

Близо 2,4 милиарда от бюджета на ПРЧР ще бъдат вложени в пазара на труда и подготовката за цифровия преход на стопанската система на България. С тях ще се финансират благоприятни условия за повишение на квалификацията на работната мощ посредством учене през целия живот, ще се обезпечава поддръжка за откриване на нови работни места, както и за бизнесмени, започващи личен бизнес, ще се подтиква младежката претовареност и развиване на обществените предприятия. С останалите близо 1,4 милиарда лева от бюджета на ПРЧР ще бъдат финансирани планове, с които ще се обезпечи по-добро обществено включване на хора от уязвимите групи. Чрез осъществяването им ще се увеличи качеството и успеваемостта на обществените услуги за 80 000 деца и възрастни, ще се основат повече благоприятни условия за битка с детската беднотия, възстановяване на достъпа до обществено подкрепяне, опазване на здравето и развиване на интегрирани обществени, здравни и просветителни услуги.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР