1069 лева нетно трябва да внесат двама души в семейството,

...
1069 лева нетно трябва да внесат двама души в семейството,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Заплатите у нас трябва да растат с по-бързи темпове

1069 лв. чисто би трябвало да внесат двама души в фамилията, с цел да живее обичайно по българските стандарти към края на месец юни. Най-силно в джоба бъркат олиото и хлябът. Наистина има растеж на съществени хранителни артикули, само че въпреки това би трябвало да кажем, че и заплатите не престават да порастват. За жал обаче 2/3 от българите не престават да получават заплата под междинната. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в утринния блок на bTV.

,,Минималната заплата би трябвало да пораства с по-бързи темпове – 17-18% на година, с цел да може тя да стане към 1200 лв. през 2025 г.'', добави Димитров.

По думите му е наложителна и актуализация на бюджета.

Според президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в страната съществуват картели във връзка с заплатите, уточнявайки, че огромните градове са изключение.

,,Заплатата не е функционалност на това къде се намира обещано дружество, а какво произвежда'', уточни той.

Тези 17% може да наподобяват доста, само че такива би трябвало да бъдат темповете на покачване на заплатите поради пропуснатите години. Не си ли оправим приходите, нищо хубаво не ни чака, предизвести Манолов.

Президентът на КТ " Подкрепа " прикани Планът за възобновяване и резистентност да отпътува бързо в Европейска комисия за утвърждение, тъй като " парите седят и чакат ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР