Ще се възползват ли французите от страстната седмица, за да

...
Ще се възползват ли французите от страстната седмица, за да
Коментари Харесай

Призоваха французите да консумират повече риба

Ще се възползват ли французите от страстната седмица, за да консумират повече риба? Поканен за участие в сутрешното предаване на Франс енфо министърът на земеделието и храните на Франция Дидие Гийом прикани съгражданите си да се хранят с повече морски дарове и риба, предаде Франс прес. Той добави, че така те ще подпомогнат рибарите, тъй като риболовът е намалял петкратно от началото на ограничителните мерки заради коронавируса.

Заради спада в търсенето и страховете от заразяване на риболовните кораби, френските рибари са понижили петкратно количеството уловена риба в края на март, сочи и доклад на браншовата организация ФрансАгриМер(FranceAgriMer).
В седмицата от 23 до 29 март 146 кораба са стоварили на брега 612 тона морски продукти спрямо 2947 тона от 495 кораба средно през същия период на 2018 и 2019 година, по данни на организацията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4591
Забраниха на парижани да спортуват на открито

Върнете се в морето, призова днес Гийом. Той коментира, че рибарите не успяват да продадат продукцията си, тъй като от началото на карантината хората са се заредели с макарнонени изделия и все още не са се върнали към балансираното хранене. Министърт отбеляза, че се работи за това риболовните кораби да се отправят всеки ден в морето и обеща рибарите да разполагат с маски, които в момента са предназначени за медицинския персонал.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4591  Хазяи изгониха лекарка, с цел да не донесе ковид Хазяи изгониха лекарка, с цел да не донесе ковид  Почина 36-годишен мъж с позитивна проба за COVID-19 Почина 36-годишен мъж с позитивна проба за COVID-19  Изследване слага под въпрос изгодата от затварянето на учебните заведения поради ковид Изследване слага под въпрос изгодата от затварянето на учебните заведения поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР