Ще престане да се изказва по обществено-политически теми, когато стана

Ще престане да се изказва по обществено-политически теми, когато стана ...

Принц Чарлз отсече: Когато стана крал ще спра да правя едно нещо и никога няма да....Ще престане да се изказва по обществено-политически теми, когато стана крал. Това заяви в интервю за Би Би Си уелският принц Чарлз. 

Дълги години той публично взима отношение по теми, като опазване на околната среда. Също така е известно и неговото мнение за съвременната архитектура. Той се е обръщал не един път към членовете на правителството по вълнуващи го въпроси, което много хора възприемат като намеса в компетенциите на министрите. 

В частни разговори, ако се вярва на преразказите на негови познати, принц Чарлз стигал и до по-откровени изказвания. 

Например, през 2014 г. изглежда е сравнил Владимир Путин с Хитлер (произнасянето на тези думи никога не е потвърдено официално). Това е доста любопитно, имайки предвид, че германските роднини на принц Чарлз, включително неговият чичо Едуард, са ревностни привърженици на фюрера. Британските монарси по принцип старателно избягват каквито и да било спорни или нееднозначно възприемани изказвания. 

Принц Чарлз направи скандално признание за Великобритания и търговията с роби 

В документален филм на Би Би Си, който ще има своята премиера по случай 70-тия рожден ден на принц Чарлз, наследникът на британския трон подчертава, че в качеството на монарх той ще бъде задължен да действа в рамките на „конституционните параметри“. 

Чарлз също така отбелязва, че и в качеството си на престолонаследник никога не е излизал в поддръжка на една или друга политическа партия. Заедно с това той отбелязва, че е „жизненоважно да се помни, че във всеки един момент има място само за един суверен, а не за двама. Поради това в качеството на суверен не трябва човек да бъде такъв, какъвто е Уелският принц или престолонаследник.“ 

На въпрос ще продължи ли неговата обществена дейност и след възкачването му на трона, Чарлз отговаря: „Не, няма. Не съм толкова глупав. Осъзнавам, че да бъдеш суверен е съвсем различна работа. Поради това аз, естествено, напълно разбирам как ще функционира това“.

Принц Чарлз разкри шокиращи неща за внучетата си – принц Джордж и принцеса Шарлот (СНИМКИ)

Авторите на филма „Принц, син и наследник: Чарлз на 70 години“ получиха изключителен достъп до Уелския принц в продължение на една година. Принц Чарлз навършва 70 години след няколко дни – на 14 ноември. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg