Ще подкрепим измененията в закона за бюджета. Първо, в условия

...
Ще подкрепим измененията в закона за бюджета. Първо, в условия
Коментари Харесай

От ДПС ще подкрепят актуализация на Бюджет 2020

Ще подкрепим измененията в закона за бюджета. Първо, в условия на тази криза отказваме да бъдем несъпричастни с останалите институции в страната. Ще дадем приноса си, за да може те са са обединени. Това заяви по време на извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси депутатът от ДПС Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на. Днес комисията обсъжда актуализацията на Бюджет 2020.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3924
" Относно същината на проблема - смятам, че тук да се говори за 10 млрд. лв е непрофесионално. Не става въпрос за тази сума. Имаме таван за кредит до малко над 2 млрд. лв. Имаме и падежи, но говорим за 7 млрд. лева ", каза още той.

НА ЖИВО: В Комисията по бюджет обсъждат искането за актуализация на Бюджет 2020

" Един милиард лева ще отидат за фонд " Безработица " - те не са само за 60/40, но и за хората, които ще останат безработни. И едните и другите средства ще се изплащат от този фонд. Така оставаме с резерв от 3, 5 млрд. лв. ", разкри Цонев.

" От ДПС смятаме, че първите стъпки на мерките са правилни, но ще трябва да се добавят периодично нови. Приветстваме факта, че няма безсмислено изсипани пари към хората и бизнеса. Питам левицата - кой ще пострада през първия месец, след като е работил през февруари и получава заплатата си през март. Така, че нямаше как да се изсипят пари към хората, след като през първият месец няма такъв шок. Приветстваме пестеливия подход за подпомагане на хората и бизнеса ", коментира депутатът от ДПС.



" Фирмите бяха подкрепени със сериозна ликвидност. Фирмите няма да платят изравнителните си сметки до 1 юли - това също е ликвидна подкрепа от бюджета. Вие казвате " те затвориха ". Кои и кога ", попита Цонев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3924  Излекувана е първата пациентка с ковид в МБАЛ - Хасково Излекувана е първата пациентка с ковид в МБАЛ - Хасково  Петима души нарушиха карантината си във Великотърновско Петима души нарушиха карантината си във Великотърновско  Под карантина в Силистренско са 965 души Под карантина в Силистренско са 965 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР