Ще направя курбан за здравето на цяла България. Ще заколя

...
Ще направя курбан за здравето на цяла България. Ще заколя
Коментари Харесай

Отец Иван с курбан за цяла България

" Ще направя курбан за здравето на цяла България. Ще заколя овен и вирусът бързо ще изчезне. Но ще го направя след Великден, защото сега са пости. " Това обеща пред в. " България Днес " добрият отец Иван.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2414
Засега заразата не е засегнала нито един човек в приютите му в селата Нови хан и Якимово, като свещеникът изтъква, че молитвите и силната вяра ги пазят като щит.

Отец Иван признава, че го е натиснала кашлица, но не е от заразата - мъчи го от дълги време, както и болките в колената.

" Безумец е този, който иска да затвори храмовете. Ако не е Бог, всички ще загинем. Дяволът само това чака - да спрем молитвите си и да ни вземе при него. Това е чума и със силна вяра ще я преборим ", сподели духовникът с голямо сърце. Дядо Иван призова Светия синод да организира голям молебен за здраве, който да прогони коронавируса.

Отецът е напълно съгласен с думите на патриарх Неофит  патриарх Неофит Неофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на, че в тези трудни времена не бива да губим вяра и да униваме. Напротив - трябва да сме бодри и да покажем на опасността, че не се страхуваме.

Патриарх Неофит: Боже, прогони убийствения вирус

" Болестта е коварна и не знаем откъде дойде, но със задружни усилия можем да я преборим! В приютите нямаме болни хора, аз също се държа въпреки повечкото години. В Нови хан не се струпваме да ядем всички в столовата. Готвачката прави храна, оставя я на голяма маса, всеки минава да си вземе и си я носи в стаята. В Якимово хората са по къщите си, не излизат навън и по-трудно може да стане заразяване. Проверяваме дали спазват изолация, но винаги ще се намери някой да излезе безцелно. Надяваме се вирусът никога да не идва при нас. Да си тръгне и от всички българи ", добавя отчето.

Дядо Иван признава, че снегът ги е изненадал неприятно, тъй като трябват отново средства за отопление. Запасите им от брашно са пред свършване, но поне имат олио. Но и за това не губи вяра, че ще се намерят добри хора да им помогнат в тези трудни времена. " Винаги мислите ми са първо за децата - дали са здрави, дали имат какво да хапнат. След това са възрастните ", каза още добрият старец. Желаем на наго и на всичките му питомци да са живи и здрави!

Научете молитвата " Отче наш " и си я казвайте наум, ако не искате да притеснявате хората около вас. Това съветва отец Иван, като пояснява, че не се изискват много усилия.

" Дори можете да се обръщате към Бог със свои думи - " Боже, спаси ни от вируса, грижи се за близките ми ". Дори е по-добре да изричате свои думи, отколкото заучени фрази ", обясни духовникът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2414  Германия забрани влизането на непознати сезонни служащи Германия забрани влизането на непознати сезонни служащи  Джак Ма и Алибаба пращат на Русия медицински произведения за битка с ковид Джак Ма и Алибаба пращат на Русия медицински произведения за битка с ковид  Издирват 23-годишна жена за нарушение на наложителната карантина Издирват 23-годишна жена за нарушение на наложителната карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР