Ще е трудно за работодателите да приемат мярката 60/40, тъй

Ще е трудно за работодателите да приемат мярката 60/40, тъй ...

Предприемач: Ако в Китай някой опиташе да се разхожда като Каролев, щяха да го разстрелят.


Ще е трудно за работодателите да приемат мярката 60/40, тъй като те трябва да платят осигуровките на работниците – за тях това значат средства. Работодателите предпочитат да пуснат работниците, които да си вземат парите за безработни. Тази мярка е полвинчата. Това заяви в сутрешния блок на БТВ предприемачът Красимир Стойчев. 
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2531
"Положението е сериозно. България не може да си позволи да дава по 1000 долара на човек като САЩ. Стъпката, която можем да направим е кредит, ако се наложи", каза още той."Ней-тежко засегнат е малкият бизнес – магазини, сладкарници, хотели и ресторанти. Това са 800 000 души в страната. За тези хора трябва да има пълен мораториум върху плащанията и данъците", разкри предприемачът.

"Китай смачка епидемията като пускаше по един човек от семейство на три дни до магазина. Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян", коментира Стойчев.

Повдигнаха две обвинения на Владимир Каролев

"Смешно е. Лекари се бият помежду си”, заяви за новия Медицинския съвет Красимир Стойчев и допълни: `Трябва да има борд по икономиката, не само медицински."
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2531 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 Роса, една медицинска сестра от Испания: Лекарите са готови за кризата, но болниците - не! Роса, една медицинска сестра от Испания: Лекарите са готови за кризата, но болниците - не! Опашките от ТИР-ове на "Капитан Андреево" продължават Опашките от ТИР-ове на "Капитан Андреево" продължават
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg