Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на Стани богат. Главният

...
Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на Стани богат. Главният
Коментари Харесай

В "Стани богат" гръмна корупционен скандал: Давали верните отговори срещу процент!

Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на " Стани богат ". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името " Кой иска да стане милионер? ", беше обвинен, че е предложил сделка на участник по схемата " верните отговори срещу процент от печалбата ".
Действието се развива през ноември, но скандалът гръмна преди няколко дни. Участници в " Стани богат " са легендарният Александър Друз – популярен състезател в друга подобна игра - " Какво, къде, кога ", и негов съотборник.
Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или около 40 000 евро. Въпросът " С коя фигура в шахмата се обявява мат на Легал? " се оказва препъни камък.

Участниците избират отговор " цар " вместо правилния " кон ". И това ги лишава от голямата награда. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна схема. И така отваря Кутията на Пандора.

Следват взаимни обвинения, а Бер публикува в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни разговори с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият играч пък е категоричен – схемата е предложена от Иля Бер.

След разразилия се скандал, от руския канал, който излъчва предаването, обявиха, че двамата замесени ще бъдат отстранени, а спечелената сума няма да бъде разпределена, уточнява България он Ер.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР