Шофьори изпреварват инженери по заплати. Работодатели у нас предлагат между

...
Шофьори изпреварват инженери по заплати. Работодатели у нас предлагат между
Коментари Харесай

Шофьори изпреварват инженери по заплати

Шофьори изпреварват инженери по заплати. Работодатели у нас предлагат между 3500 и 4500 лева на месеца. Това показват данните на части трудови борси и Агенцията по заетостта, предоставени на „ Телеграф “.

Повечето оферти за инженери пък са с около хилядарка по-ниски.

Шофьор на тежкотоварен самосвал е една от свободните позиции в бюрата по труда. Максималната заплата, която може да вземе късметлията, е 4450 лв., съобщиха от агенцията. Със 700 лв. по-ниско е предложеното месечно възнаграждение за тираджия. Космически са сумите и за водачи на леки служебни автомобили в София – до 3500 лева на месец.

Възнагражденията на шофьорите у нас не са никак ниски, коментира Надя Василева, експерт на пазара на труда и президент на Асоциация „ БГ Стафинг “ – член на световната асоциация по заетост. За подобна заплата работят и част от инженерите, компютърните специалисти, служителите в центровете за обслужване на чуждестранни клиенти, каза още тя.

Работодателите се фокусират все по-често върху добро заплащане, но за определена работа, отчете експертът по човешки ресурси. И допълни, че има възнаграждения за компютърни специалисти, стигащи до 60 000 лв. на проект. Времето за изпълнение е различно – може да е за два-три месеца, но е възможно работата да бъде свършена и за седмица. Заплатите на компютърните специалисти зависят от опита, като започват от 1500 и често надхвърлят 8000 лева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР