Шейсет и седем годишна жена, заразена с коронавирус, е изписана

...
Шейсет и седем годишна жена, заразена с коронавирус, е изписана
Коментари Харесай

67-годишна жена от Русе е излекувана от коронавирус и изписана от болницата

Шейсет и седем годишна жена, заразена с коронавирус, е изписана днес от инфекциозното отделение на Университетската болница " Канев " в Русе. Тя бе приета на 5 април т.г. в лечебното заведение с двустранна пневмония. Това съобщиха от болницата в крайдунавския град, пояснява БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6006
Жената е дала две отрицателни проби за коронавирус през миналата седмица. Задържана е била в отделението още няколко дни, за да се излекува напълно от пневмонията. Контролната снимка, направена днес, е показала, че състоянието й е изключително подобрено и стабилно.

Жената ще е в 28-дневна домашна карантина, като ще бъде в постоянен контакт по телефона с лекарите от инфекциозното отделение.

Тя е вторият пациент, заразен с коронавирус, изписан от инфекциозното отделение на УМБАЛ " Канев " в Русе. Преди шест дни от там беше освободен и 51-годишен мъж, чието лечение продължи 17 дни. Той също е под 28-дневна домашна карантина.

От болницата съобщиха, че към момента няма други пациенти с коронавирус, които да се лекуват в инфекциозното отделение.

В Русе заразените към момента са общо седем. От тях двама вече са излекувани. Други четирима души с коронавирус са в добро състояние. Те са на домашно лечение и под карантина.

В болница е само 35-годишна жена. Тя е с десностранна бронхопневмония и се лекува в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания /СБАЛПФЗ/ в крайдунавския град.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6006  Папата прикани Европейски Съюз да резервира единството си в битката с пандемията от новия ковид Папата прикани Европейски Съюз да резервира единството си в битката с пандемията от новия ковид  Испания смекчава карантината Испания смекчава карантината  Първи случай на доктор, умрял от COVID-19 в Румъния Първи случай на доктор, умрял от COVID-19 в Румъния
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР