Шейсет и осем потребители от дома за възрастни хора Възраждане

...
Шейсет и осем потребители от дома за възрастни хора Възраждане
Коментари Харесай

68 души от дом Възраждане в Русе са излекувани от коронавирус

Шейсет и осем потребители от дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе вече са излекувани от коронавирус. През последното денонощие още две жени - на 81 и 86 години, са преборили инфекцията и са изписани от Университетската болница " Медика ", съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 96 са диагностицираните с коронавирус. От тях 86 са възрастни потребители, като осмина починаха. Десет души от персонала на дома също бяха заразени- деветима вече са излекувани, а санитарка все още е под домашна изолация.

Петима от заразените възрастни потребители са на болнично лечение, а други петима, които са без симптоми, са настанени в общинската вила " Липник " край Русе.

От прокуратурата съобщиха преди ден, че проверката в дома е приключила, като не са налице основания за намеса от нейна страна и преписката е прекратена. Според доклада на Регионалната здравна инспекция вероятната причина за разпространението на коронавирусната инфекция в социалното заведение се дължи на контакт между домуващите и техните близки, особено в случаите, когато близките им не ползват лични предпазни средства.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11804  20 нови случая на Коронавирус 19 са регистрирани в Пазарджишко 20 нови случая на Коронавирус 19 са регистрирани в Пазарджишко  Рекорден брой новозаразени в Румъния - 1504 Рекорден брой новозаразени в Румъния - 1504  Здравният министър влезе при Коронавирус заболели, посети фамилията на умрелия доктор Муса Вакльов Здравният министър влезе при Коронавирус заболели, посети фамилията на умрелия доктор Муса Вакльов
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР