Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския

...
Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския
Коментари Харесай

Швейцария планира да отвори границите си

Швейцария планира да отвори границите си за страните от Европейския съюз, Европейската асоциация за свободна търговия и Великобритания от 15 юни, заяви днес правителството, след като случаите на коронавирус намаляват, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8953
Правосъдният министър Карин Келер-Зутер информира колегите си от правителството за решението, което отива по-далеч от първоначалния план за отваряне на границите със съседите Германия, Австрия и Франция на 15 юни и има за цел да добави още страни до 6 юли.

Франция с предложение кога да бъдат отворени границите в Шенгенското пространство

" Подходът (на правителството) е в съответствие с този на много европейски страни. На неформалната видеоконференция на вътрешните министри на страните от Шенген в петък много министри изразиха желание за връщане към нормалното състояние и за премахване на проверките по европейските вътрешни граници на 15 юни ", беше посочено в изявлението.

Миналия месец Швейцария заяви на своята южна съседка Италия, която има едно от най-високите нива на заразяване и смъртност от COVID-19 в света, че италианският план за отмяна на граничния контрол от 3 юни е " доста преждевременен ".

Случаите на коронавирус в Швейцария нараснаха с 23 днес, достигайки общо 30 936. Смъртните случаи са 1660.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8953  Пекин разхлабва ограниченията против ковид Пекин разхлабва ограниченията против ковид  Заради COVID-19 американция всеобщо употребявали по рисков метод дезинфектанти и почистващи препарати Заради COVID-19 американция всеобщо употребявали по рисков метод дезинфектанти и почистващи препарати  Италия записва 85 нови смъртни случая от COVID-19 и 518 нови инфектирани Италия записва 85 нови смъртни случая от COVID-19 и 518 нови инфектирани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР