Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“

...
Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“
Коментари Харесай

Официално: Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия!

Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „ Адванс Пропъртис “ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сключиха договор за придобиване на „ Нова Броудкастинг Груп” АД. По информация на изданието Economic.bg преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно и холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество „ Адванс Медиа Груп “, придобива 100% от „ Нова телевизия “ и мажоритарен дял в онлайн медийната група „ Нет Инфо “.

Изданието твърди, че стойността на сделката е 185 млн. евро.

„ Адванс Пропъртис “ притежава над 100 дружества в 23 държави от 10 различни индустрии. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания „ Хювефарма “, корабната компания „ Параходство БМФ “ и пристанищният оператор „ БМФ Порт Бургас “. Сред дружествата под шапката на „ Адванс “ са още компании за недвижими имоти, енергийни дружества и др.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец.

Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на „ Нова Броудкастинг Груп “ влизат още шест филмови и спортни канала. Последният анализ на КЗК показа, че „ Нова Броудкастинг Груп “ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на „ Нова “ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%.

В групата на „ Нет Инфо “ пък влизат пощенската услуга Abv.bg, видео порталът VBox7.com, новинарските сайтове Vesti.bg и DarikNews.bg. Също така под шапката на групата са спортният сайт Gong.bg, сайтът за финансови новини Pariteni.bg, сайтът за прогнозата за времето Sinoptik.bg и женският сайт Еdna.bg
В онлайн бизнеса на „ Нова Броудкастинг Груп “ попадат още платформата за продажба на ваучери Grabo.bg, сайтът за недвижими имоти Imoti.info, за автомобили Carmarket.bg, за сравняване на цени Sravni.bg, за електронна търговия Trendo.bg, сайтът с информация за кредитни и застрахователни услуги Fina.bg и за разпространение на електронни брошури Broshura.bg.

В портфолиото на компанията влиза и дял от „ Атика Ева “ - издателят на списанията „ Ева “, „ Плейбой “, Esquire, Grazia, и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР